Tønsbergs Blad på internasjonal skattejakt

Gjennom et nitidig arbeid har Tønsbergs Blad avslørt at topplederne i menigheten Smiths Venner har bygget opp et konglomerat av selskaper gjennom skatteparadiser.

Jens Egil Heftøy, 09.04.2013 12:48

Tønsbergs Blad publiserte i dag et stort graveprosjekt som går toppledelsen i Smiths Venner nærmere etter i sømmene. Lokalavisen avslører at verdenslederen og hans nærmeste medarbeider har bygget seg opp et imperium av selskaper samtidig som de har bedt menighetens medlemmer om å grave dypt i lommeboka for å støtte menighetsarbeidet.

Avisen viser blant annet hvordan de to lederne skaffet seg en luksuseiendom i Lillesand kommune til en verdi av 18 millioner kroner. Via selskaper i Sveits og Kypros er det faktiske eierskapet skjult.

Tønsbergs Blad har samarbeidet med journalister i Nederland, Sveits, Kypros og Dubai om prosjektet. I en kommentarartikkel skriver redaksjonssjef Kristin Monstad Lund at avisen aldri har fulgt penger over så mange landegrenser som i denne saken.

Prosjektet til Tønsbergs Blad viser med all tydelighet at pengetransaksjoner over landegrensene i høyeste grad er relevante også for lokalaviser.

Kristin Monstad Lund er nestleder i SKUP-styret.

Har du begått graveprosjekter som du vil vise frem? Send et tips til sekretariatsleder Jens Egil Heftøy