Journalismfund får ny sponsor

Nederlandske Adessium Foundation går inn som hovedsponsor for det europeiske Journalismfund.eu. Frem til 21. oktober kan du søke om støtte til et grenseoverskridende graveprosjekt.
 

Jens Egil Heftøy, 01.10.2013 10:20

Journalismfund er et non-profit fond som har som formål å bidra til grensekryssende journalistikk i Europa. Fondet finansierer graveprosjekter som pågår i minst to europeiske land.

- Behovet for internasjonal undersøkende journalistikk har aldri vært større. Både de politiske og økonomiske landegrensene er i ferd med å forvitre. Det vil fortsette i fremtiden. Grensekryssende journalistikk er en ny metode som har utviklet seg over de siste årene. Nettverk etableres og det er stor interesse blant journalister for å dekke internasjonale spørsmål, sier styreleder Brigitte Alfter i Journalismfund.eu i en pressemelding.

Fondet har tidligere fått støtte fra Fritt Ord og Open Society Foundation. Nå har Journalismfund inngått et samarbeid med nederlandske Adessium Foundation. De neste tre årene vil det nederlandske fondet være Journalismfunds største sponsor.

Avtalen sikrer Journalismfunds muligheter til å jevnlig lyse ut stipendmidler for Europeiske journalistiske prosjekter.

Administrerende direktør Ides Debruyne mener det fortsatt ikke er etablert velfungerende forretningsmodeller for grensekryssende journalistikk. Derfor er støtten fra Adessium viktig.

- Gjennom sitt bidrag vil Adessium hjelpe Journalismfund.eu til å stimulere transnasjonal journalistikk og få et gjennombrudd i å bygge en Europeisk offentlighet. Jeg håper dette vil være en ekstra inspirasjon for toppjournalister til å søke stipender og bedrive grensekryssende journalistikk i Europa, sier Debruyne.

Her kan du lese mer om Journalismfund.eu. Søknadsfristen for høstens stipender utløper 21. oktober