"Skulle ta Rana Blad"
Kirsti Nielsen,ansvarlig redaktør i Rana Blad, er slett ikke fornøyd med svaret hun fikk fra SKUP-leder Håkon Haugsbø om Terrasak-seminaret på SKUP-2008.
21.04.2008 16:07

Til SKUP-leder Håkon Haugsbø

Jeg ser du har lagt ut et svar på mitt brev til deg på SKUPs nettside. Takker for det.
 
På mitt spørsmål om hvorfor Rana Blad ikke ble invitert til å sitte i panelet under Terra-debatten, svarer du at det var fordi debatten ikke skulle handle om Rana Blad. SKUP-arrangørenes mening var at debatten skulle handle om hvorfor andre riksmedier ikke tok tak i Terra-saken før Finansavisen hadde gravd på egenhånd i tre uker – til tross for at den nå etter hvert berømte og bejublede tipser Øystein Meier Johannessen tipset også dem (NRK og VG) – i tillegg til oss.
 
Greit nok, men da burde man vel i det minste kunne forvente at innlederne fikk beskjed om hva som var tema. For uansett hva arrangørene hadde tenkt, så fikk Øystein Meier Johannessen fritt spillerom på podiet til å tråkke på Rana Blad, og det var jo ikke bare Terra-saken han snakket om. De var vår elendige journalistikk og våre råtne holdinger i det store og hele han fikk utgyte seg om. Ingen prøvde å stoppe ham. Tvert imot, man satt og humret.
Du skriver at det ikke var noe poeng for SKUP-arrangørene å henge ut ei enkelt lokalavis, men at dere har sett på tidligere SKUP-konferanser at ”møtet mellom ei lokalavis som har feila og ei storavis som har lukkas kan bli rått parti”.
 
Haugsbø, vi trenger ikke å bli beskyttet mot oss selv. Vi står oppreist og opplever ikke at vi ”har feila”. Vi kunne ha gjort en bedre jobb i starten, ja, og vi innrømmer villig at vår kompetanse ikke strakk så langt at vi fikk opp antennene, slik Morten Hofstad i Finansavisen gjorde. Vi synes til og med det var fint at han leste kommunestyrereferatet på nettsida vår og fattet interesse.
 
Jeg kan ikke tenke meg at Morten Hofstad i ”storavisa som har lukkas” ville gjøre noe forsøk på å ”ta” Rana Blad i en slik debattsammenheng. Han er adskillig mer profesjonell og skikkelig enn som så.
 
Nei, det var Øystein Meier Johannessen som skulle ”ta” Rana Blad, og det burde du/dere ha forstått at han kom til å gjøre!
At Terra-debatten handler om langt mer enn Rana Blad sin rolle, er jeg fullstendig enig med deg i. Den handler egentlig om alt annet enn Rana Blad sin rolle. Den handler om lokalsamfunn som har kommet opp i et økonomisk uføre, hvordan det kunne skje og hva som blir konsekvensene av det.
 
Mo i Rana, 16.04.08
 
Kirsti Nielsen,
Ansvarlig redaktør
Rana Blad
 
 
(Kopi til Journalisten)