Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har som formål å inspirere til undersøkende journalistikk i norske medier.
 

Web-redaksjon:
Web-ansvarlig:
Jan Gunnar Furuly

Medarbeidere:

Jan Gunnar Furuly (Styreleder)
Jens Egil Heftøy (Sekretariatsleder)

SKUP
Postboks 8745 Youngstorget
0028 Oslo

Tlf: 22053973

Org.nr: 977291836
 

Her er Sigurd Allerns analyse av pressedekningen i Valla-saken
Her er Sigurd Allerns analyse av pressedekningen i Valla-saken.
» les mer
Ja, de skal på samme scene
RESEARCH: 6 personer, 3 debatter. I morgen gir du blaffen i gullrekka. På grunn av SKUPs platina-programpost.
» les mer
Når. Hva. Hvem. Alt om SKUP
HER er SKUP-programmet!
» les mer
Se, han måper!
Du trodde kanskje Niels Chr. Geelmyuden kommer til SKUP for å holde intervjukurs og delta på Late Night Show. Finn ut hva som er den egentlige grunnen.
» les mer
Skittent spill og store summer
RESEARCH: BBC Panorama fintet ut integriteten til britisk fotball, ga rødt kort til mange involverte og avslørte at kombinasjonen fotball og forretninger kan ende langt bak mål. Les hvordan.
» les mer
Ble forsøkt betalt til taushet
RESEARCH: Mens norske journalister løp etter Valla takket Roman Shleynov nei til flere hundre tusen dollar i bestikkelser fra en mektig næringslivsaktør i Russland. Da fikk han telefon fra russiske myndigheter. Hør historien på SKUP.
» les mer
Slik avgjøres SKUPs fremtid
ÅRSMØTE: Du kan være med! Styret innkaller herved til årsmøte i stiftelsen SKUP.
» les mer
SKUP eksklusivt: Valla-dekningen granskes
RESEARCH: Lørdag morgen klokken 09:00 på SKUP presenteres den første kvantitative innholdsanalysen av avisartiklene fra Valla-sakens første akt. Det blir garantert debatt.
» les mer
Tore på egne spor
RESEARCH: I ro og mak kan Tore Sandberg nå ha avdekket sitt tredje justismord mens andre journalister løper i flokk. På SKUP-2007 forteller han hvordan han har fått det til.
» les mer
Skupet som tok av
RESEARCH: Den heteste saken i Sverige akkurat nå handler om svensk forsvarsindustri, en hemmelig avtale, agentbruk og svenske gravejournalister. Mannen bak kommer til SKUP.
» les mer
-Ekstremismen har grobunn
RESEARCH: Adel Darwish snakker om hvordan vestlige medier dekker den arabiske verden og mener ekstremismen har grobunn så lenge rapporteringen virker fanget i et politisk spill.
» les mer
Mankell refser vesten
RESEARCH: Henning Mankell går hardt ut mot vestlige journalisters dekning av det komplekse afrikanske kontinentet. På SKUP slår han fra seg på nytt.
» les mer
Alt om datakursene
Her finner du det du trenger å vite om datakursene. Kursene krevde forhåndspåmelding, og det er nå fullt.
» les mer
Påmeldingsfrist 1. mars
Du kan fortsatt melde deg på SKUP. Les hvordan.
» les mer
Meld deg på SKUP-2007 nå
Nå kan du melde deg på SKUP-2007 i Tønsberg 16. til 18. mars. De som registrerer seg først, har størst sjanse til å få bo på konferansehotellet, Quality Hotel Tønsberg.
» les mer
SKUP-2007 i Tønsberg
SKUP-styret har vedtatt å legge SKUP-konferansen 2007 til Tønsberg. Det er tredje gang på fire år Vestfold-byen blir vertskap for "årets happening i medie-Norge". Kryss av helgen 16. til 18. mars i kalenderen!
» les mer
Transport og hotellinformasjon
Hvor ligger konferansehotellet? Hvor finner jeg de billligste flybillettene? Hvem flyr til Sandefjord Lufthavn Torp og til hvilken pris? Når går toget? Vi gir deg kart og reisetips til SKUP-2007 i Tønsberg.
» les mer
Last ned SKUP-annonsene
Spre det glade budskap. Her finner du SKUP-annonsene fra Journalisten.
» les mer