Milliardbestikkelser i verdens verste diktaturer

I vår ble det avslørt hvordan diktaturregimene i Hviterussland, Aserbajdsjan og Usbekistan hadde fiberoptiske forbindelser direkte inn i den svenske telekjempen TeliaSonera og hvordan sikkerhetstjenestens egne ansatte slapp rett inn i selskapets kontor for å overvåke opposisjon, media og innbyggere. Møt teamet bak avsløringene på SKUP.

09.01.2013 01:00

Sven Bergman (t.v), Joachim Dyfvermark och Fredrik Laurin.

TeliaSonera har siden i høst vært under etterforskning for å ha bestukket datteren til diktatoren i Usbekistan med over to milliarder svenske kroner. I de to politietterforsknignene som nå pågår i Sverige og Sveits er over fire milliarder svenske kroner beslaglagt.

Både styreleder og administrerende direktør i det delvis statseide selskapet har annonsert sin avgang, og to toppledere mistenkes for bestikkelser.

Dette har skjedd etter de mange avsløringene som har kommet fram i SVT:s Uppdrag granskning. Bak reportasjene står de prisbelønte journalistene Sven Bergman, Joachim Dyfvermark og Fredrik Laurin.

Til Skup kommer de for å fortelle om hvordan de arbeidet med å etablere kontakt med og beskytte ekstremt utsatte kilder i seks av verdens verste diktaturer. I tillegg skal de fortelle om hvordan de kartla milliardbestikkelsene fra Stockholm via Gibraltar, London og Geneve til Taskjent i Usbekistan.
 
Fredrik, Sven og Joachim treffer du i «Oseberg» lørdag 16. mars klokken 09:00