Frie Medier

Hvilken rolle spilte mediene i den såkalte arabiske våren? Årets SKUP-konferanse starter med halvdagskonferansen «Frie Medier» fredag 15. mars

24.01.2013 01:00

Foto: Brit Tangen

Hvordan utvikler mediene seg i land som Tunis, Egypt og Jemen? Hva med sensur – og selvsensur? Trusler mot journalister skjer stadig, hvordan oppleves dette?

Årets Frie medier-konferanse som arrangeres i forkant av SKUP-konferansen fredag 15. mars, setter søkelyset på Midt-Østen og den arabiske verden.

Blant gjestene finner vi Nidal Mansour, leder for «Center for Defending Freedom of Journalists», Rana Sabbagh, leder for ARIJ - den arabiske verdens svar på SKUP og Khaled Al-Hammada fra Jemen, president i Freedom Foundation. Vi møter også journalister fra Egypt og Tunis som vil fortelle om sine arbeidshverdager. Og ikke minst møter vi lederen for journalistunionen i Tyrkia - landet som har flest fengslede journalister i hele verden!

Frie Medier-konferansen arrangeres i møtesal Ormen Lange 1 på Quality Hotel Tønsberg fra klokken 10.00 fredag 15. mars. Programmet avsluttes 15.30, i god tid til åpningsseminaret i Oseberg.

Konferansen er gratis og inkluderer lunsj. Frie medier-konferansen arrangeres av Institutt for Journalistikk med støtte fra Utenriksdepartementet.

Her kan du melde deg på Frie Medier