SKUP og IJs lederskole

Også ledere trenger faglig påfyll. SKUP og IJs lederskole gir deg verktøyene du trenger for å kjempe om neste års SKUP-pris!
 

Jens Egil Heftøy, 01.01.1970 01:00

Ikke noe er så moro som å lede redaksjonen gjennom et vellykket graveprosjekt med tilhørende oppmerksomhet og åtgaum. Samtidig er frustrasjonen enorm når du står fast og ikke får noen dreis på den kritiske journalistikken fordi du drukner i alle andre arbeidsoppgaver.

Godt gravearbeid starter på toppen. SKUP inviterer redaksjonelle ledere og mellomledere til seminar om god graveledelse. Dette er vel verdt å starte SKUP-helgen tidlig for.

Sted: Quality Hotel Tønsberg.
Pris: 1.000,-
For deltakere på SKUP-konferansen: 500,-
I tillegg kommer en dagpakke som inkluderer lunsjbuffet, kaffepauser og fri tilgang til softis og popcorn

Påmeldingsfrist: 4. mars. Påmelding til sekretariatsleder Jens Egil Heftøy

09.00 Ankomst og registrering

09.30 Velkommen til SKUP og IJs lederskole
v/SKUP-styrets Yohan Shanmugarantam (Klassekampen)

09.45 Gravingens gevinster
Nyhetsredaktør Gry Remme Nordvik og journalist Erik Werner Andersen (Østlandsposten) viser hvorfor ditt mediehus bør ta seg tid og råd til å grave - og hvordan innsatsen kan betale seg.

11.30 Lunsj

12.15 Finn Journalistgullet
Jane Throndsen (Magasinredaktør i VG) elsker mennesker og er klar på at det lederens ansvar å finne gullet blant journalistene. På dette kurset lærer du noen triks om hvordan du får det beste ut av hver enkelt og hvordan du får vidt forskjellige mennesker til å trekke mot et felles mål. Throndsen mener det er en åpenbar sammenheng mellom et godt arbeidsmiljø og et spennende produkt. De som trives på jobben, blør for drakta!

13.30 Kaffe


13.45 Gravelederens ti bud
Morten Møller Warmedal (redaktør av læreboken «Gravende journalistikk - Metode, prosess og etikk» og redaksjonssjef i NRK) gir deg 10 kjernepunkter om hvordan du kan  lykkes med å lede graveprosjekter.

14.45 Metoderapportens ABC
Den myteomspunnede metoderapporten er utskjelt og beundret. Førstelektor Fritz Breivik ved Universitetet i Nordland har lest dem alle sammen. Han forteller hvorfor metoderapporten kan gjøre saken bedre og hva som skal til for å vinne en SKUP-pris

15.30 Diskusjon og avslutning


16.00 SKUP-konferansen åpnes i Osebergsalen