Graving uten grenser

Stadige kutt i redaksjonsbudsjetter, kombinert med en mer globalisert verden øker behovet for samarbeid på tvers av landegrensene. På SKUP forteller direktøren for det internasjonale gravenettverket hvordan du kan få bistand fra kolleger verden over til å gjøre saken din enda større.

Jens Egil Heftøy, 05.03.2013 11:48

SKUP er en av over 80 medlemsorganisasjoner i the Global Investigative Journalism Network. Nettverket er etablert av frivillige verden over, som alle kjemper for den samme saken. Gjennom samarbeid på tvers av landegrensene gjør vi det enklere å oppfylle journalistikkens samfunnsoppdrag.

Til årets konferanse kommer direktøren for GIJN, Dave Kaplan, med kofferten full av eksempler på hva et globalt samarbeid kan føre til. Verdien av å ha kolleger med lokal innsikt på andre siden av kloden er nærmest uvurderlig. Sammen kan dere gjøre små lokalsaker til internasjonale avsløringer.

De siste fem årene har engasjementet for den undersøkende journalistikken blomstret over hele verden. Antallet stiftelser og organisasjoner er doblet på få år. Kaplan viser frem det journalistiske verdenskartet.

Og ikke minst, i oktober arrangeres Global Investigative Journalism Conference i Rio de Janeiro. Det er den åttende internasjonale gravekonferansen i rekken. Konferansen vil samle over 1.000 journalister fra hele verden. I seminaret lørdag morgen før du noen smakebiter fra programmet.
 
Dave Kaplanmøter du i «Ildverket» lørdag 16. mars klokken 09.00

Glem heller ikke «Frie Medier» fredag 15. mars. Fra klokken 10.00 i «Ormen Lange 1»