Oppgjør om doping

Kampfiksing og doping. 2012 ble året da sportssidene handlet om annet enn «Hva føler du nå?». Midt under ski-VM sjokkerte Sveriges Television ved å beskylde norske idrettshelter for doping. På SKUP møter Uppdrag Gransknings redaktør for å forsvare dokumentaren som satte sinnet i kok på begge sider av kjølen.

05.03.2013 20:36

Holmenkollhelg og sesongåpning i Tippeligaen gir en utmerket anledning for å diskutere sportsjournalistikk. 2012 ble et oppsiktsvekkende sportsår, med blant annet dopingavsløringer, kampfiksingsskandaler. Under Ski-VM kom det igjen beskyldninger mot våre største idrettshelter.

Har norske sportsredaksjoner evnen og viljen til å lage kritisk journalistikk? Eller er bindingen til idrettsutøvere og -forbund så tett at man dropper kritiske spørsmål i frykt for å miste neste gladsak?

Svenske og finske journalister står bak vinterens doping-dokumentarer. Kunne de blitt til i en norsk redaksjon? Og er prisen på sportsrettigheter blitt så høye at det også er for dyrt å stille de kritiske spørsmålene? Eller er det nettopp Uppdrag Granskning som er syndebukken?

Esten O. Sæther (Dagbladet), Otto Ulseth, tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, Uppdrag Gransknings Nils Hanson og NRKs sportssjef Rune Haug møtes til debatt i "Ormen Lange 1" lørdag 16. mars klokken 17.00. Debattleder Ingerid Stenvold (NRK)