Her er det nye SKUP-styret

Nye medlemmer ble valgt inn under årsmøtet.  

Helene Melseth Flaaen, 15.03.2013 20:03

SKUP-styret: Deler av SKUP-styret 2013-2014 (f.v.): Gry Nordvik, Østlands-Posten; Yohan Shanmugaratnam, Klassekampen; Espen Sandli, Dagbladet; Peter Svaar, NRK; leder Jan Gunnar Furuly, Aftenposten; Daniel Butenschøn, DN; Nestleder: Kristin Monstad Lund, Tønsberg Blad; Aagot Opheim, Adresseavisa; Ola Haram, frilans.  

Det nye SKUP-styret ble valgt ved akklamasjon under SKUPs årsmøte fredag kveld.

– Det typiske medlemmet i SKUP-styret er en informasjonsaktivist på vegne av sin egen yrkesstand, som skaper oppmerksomhet rundt undersøkende og gravende journalistikk. Vi er vaktbikkjen i Medie-Norge, sier styreleder Jan Gunnar Furuly.  

Det er lange kvelder som venter de nye medlemmene i følge styreleder Jan Gunnar Furuly. Det er en stor og krevende dugnad å arrangere den årlige konferansen. Til gjengjeld får de nye medlemmene uvurderlig erfaring og gode kontakter, ifølge Furuly.

Gry Nordvik fra Østlands-Posten er ett av årets nye medlemmer.

– Gry har markert larviksavisa med flere solide saker, over lang tid. Det nye styret er en veldig dyktig gjeng, som det blir inspirerende og morsomt å jobbe med, sier Furuly.

Nordvik mener det er mange lokale helter i journalistikken, som kommer i skyggen av de dominerende nyhetsavisene. Hun ønsker å få dem frem i lyset. 

– Det å løse samfunnsoppdraget lokalt er en stor utfordring, som vi ikke diskuterer nok. I lokalsamfunnet i Larvik prøver vi å være en aktør, og ikke en passiv referent ved å ryste det litt i innvollene. Jeg lurer på om vi må ta tilbake rollen som rabagast, sier hun.

Årsmøtet ga også grønt lys for at SKUP blir kandidat til å være vertskap for den globale journalistkonferansen i 2015. En eventuell søknad må fremmes overfor Global Investigative Journalism Network. SKUP var også vertskap for den internasjonale gravekonferansen i 2008. Den gang ble den avholdt på Lillehammer.

SKUP-styret 2013-2014 

Leder: Jan Gunnar Furuly, Aftenposten

Nestleder: Kristin Monstad Lund, Tønsberg Blad

Økonomiansvarlig: Maren Sæbø, Verdensmagasinet X

Medlemmer: Camilla Bjørn, VG

Yohan Shanmugaratnam, Klassekampen

Gry Nordvik, Østlandposten

Daniel Butenschøn, DN

Espen Sandli, Dagbladet

Peter Svaar, NRK

John Bones, VG

Aagot Opheim, Adresseavisa

Ola Haram, Frilans

Jens Christian Nørve, TV2

Ina Gundersen, Stavanger Aftenblad

Tarjei Leer Salvesen, Fedrelandsvennen  

Kontrollutvalget: Heidi M Andresen, Dagbladet Ingvild Rugland, Bergens Tidende, Trond Sundnes, Dagens Næringsliv

SKUPS råd: Leder: Trond Idås , NJ Medlemmer: Une Bratberg, Vårt Land Harald Stanghelle, Aftenposten Grethe Gynnild Johnsen, NRK Helje Solberg, VG Håkon Haugsbø, NRK Astride Aure, KK Arne Jensen, NR Frode Rekve, IJ Varamedlemmer: Ståle Hansen, NRK Eirik Veum, NRK