Holder énmannsdemonstrasjon på SKUP

Han har Norges fremste journalister som tilskuere, men fortsatt kjemper Tore Løken om økt oppmerksomhet rundt tapt sjømannspensjon.

 

Lars Heltne, 16.03.2013 15:58



Oppmerksomme konferansegjengere har kanskje lagt merke til at ikke alle er på SKUP for å gå på foredrag. For fjerde gang holder Tore Løken sin énmannsdemonstrasjon i Tønsberg mot det han mener er et grunnlovsbrudd: I 2000 vedtok et enstemmig storting at sjøfolk født etter 1934 skulle miste sjømannspensjonen når de fylleretter 67 år. Årsaken var at pensjonen skulle erstattes av folketrygden.

- Jeg klarer meg økonomisk i dag, men dette er et massiv slag for en stor gruppe. Før var vi en stor gjeng som protesterte, men nå har de fleste gitt opp, sier den pensjonerte sjømannen.


 

Ber om SKUP-hjelp

For fjerde år på rad har han funnet veien til SKUP-konferansen i Tønsberg. Veteranen har lest programmet, og vet når journalistene har pause.

- Jeg håper at noen av de dyktige journalistene her kan ta tak i saken, selv om jeg vet at det ikke bringer noe SKUP-diplom, sier han.

- Hvordan har responsen vært hittil?

- Det hender noen nysgjerrige kommer bort og snakker, men jeg har aldri blitt intervjuet slik som nå. Hadde jeg vært yngre, kunne jeg skrudd på sjarmen og fått noen av jentene her til å stoppe. Det har blitt vanskeligere med årene, smiler Løken.

Skulle han ikke nå frem med budskapet i år, er han klar for å ta med seg plakaten sin tilbake til konferansehotellet i 2014.

- Jeg kommer ikke til å gi opp, fastslår han.