Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) har som formål å inspirere til undersøkende journalistikk i norske medier.
 

Web-redaksjon:
Web-ansvarlig:
Jan Gunnar Furuly

Medarbeidere:

Jan Gunnar Furuly (Styreleder)
Jens Egil Heftøy (Sekretariatsleder)

SKUP
Postboks 8745 Youngstorget
0028 Oslo

Tlf: 22053973

Org.nr: 977291836
 

Hvem vinner SKUP-prisen?
For første gang er metoderapportene til SKUP frigitt før prisutdelingen. Her kan du selv gjøre deg opp en mening om hvem som fortjener årets SKUP-pris.
» les mer
Frie Medier på SKUP
Årets Frie Medier-konferanse er flettet inn i SKUP-konferansen. Lørdag 5. april møter du journalister fra Brasil, India, Nepal, Syria, Ukraina, Pakistan, Costa Rica og Jemen.
» les mer
Innkalling til årsmøte
Årsmøtet i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse, SKUP (org: 977291836) avholdes på Quality Hotel Tønsberg, møterom «Ormen Lange 1» fredag 4. april klokken 17:45. Alle betalende konferansedeltakere som er berettiget til medlemsskap i Norsk Journalistlag eller Norsk Redaktørforening har møte-, tale- og stemmerett på årsmøtet.
» les mer
Historiske YanukovychLeaks
Mens verdenspressen var mest opptatt av demonstrantene på Majdanplassen, inntok en gruppe ukrainske journalister eks-president Janukovitsjs palass – bevæpnet med scannere og hårføner. Det fascinerende arbeidet får du høre mer om på SKUP.
» les mer
Skup-helgen er også for ledere
Unikt og eksklusivt innhold er nøkkelen for å skille seg ut i en stadig tøffere mediehverdag. SKUP-konferansen har en rekke seminarer skreddersydd for redaksjonelle ledere som vil holde på publikum.
» les mer
Bredt og variert om datajournalistikk
De kommer fra The New York Times, fra BBC, fra Costa Rica og fra ledende nordiske miljøer for å lære bort det beste av databasert journalistikk.
» les mer
Bylinebilder av norske journalister blir utstilling på SKUP
En ny norsk bylineadel utropes når den beryktede mediebransjeføljetongen «Jævla bra byline» dukker opp på årets utstilling på Galleri SKUP.
» les mer
«Slik Gjorde Vi Det»
Fra i nord til sør. Øst til vest. SKUP-konferansens grunnfjell er de 16 «Slik Gjorde Vi Det-seminarer».
» les mer
Vi skal på SKUP
569 deltakere er så langt registrert for SKUP-konferansen 2014. Vi har noen plasser igjen.
» les mer
Velkommen til SKUP-konferansen 2014
Det er fortsatt mulig å melde seg på til SKUP-konferansen 2014. Konferansen går av stabelen fra 4. til 6. april i Tønsberg.
» les mer
Filene som rystet verden
5. juni 2013 skriver The Guardian at det amerikanske teleselskapet Verizon utleverer teledata fra millioner av amerikanere til den hemmelige sikkerhetstjenesten NSA. Dermed er grunnlaget lagt for en av de største nyhetsavsløringene det siste tiåret.
» les mer
Trenger du reisestipend?
Norsk Journalistlag gir inntil 5.000 kroner i reisestipend til SKUP-konferansen 2014. Her kan du søke om støtte.
» les mer
Dronekrig under lupen på Skup
2400 mennesker er drept av fjernstyrte droner de siste fem årene. Fjernkontroll-krigen nevnes knapt i norske medier.
» les mer
The SKUP-conference in 2014
Welcome to the 25th annual SKUP-conference. The conference takes place in Tonsberg from April 4th to April 6th. Here you will find some information about the international sessions during the conference.
» les mer
Slik avslørte de seriemorderen Thomas Quick
I årene frem til 2002 ble Sture Bergwall, alias seriemorderen Thomas Quick, dømt for 8 av de 39 drapene han tilstod under terapeutiske sesjoner. Han er nå frikjent for alt han tilstod. På Skup får du endelig høre hvordan svenske journalister rullet opp rettsskandalen. Du vil knapt tro det du får høre.
» les mer
En av disse vinner SKUP-prisen
42 prosjekter er sendt inn i kampen om SKUP-prisen og diplomer for publiseringsåret 2013. Antallet er lavere enn i fjor, men juryen har nok å gjør på frem til prisutdelingen 5. april.
» les mer
Medaljens bakside
Sambarytmene runget i gatene da Rio de Janeiro ble tildelt Fotball-VM. Måneder før fotballen for kommer hjem, står landet i brann. SKUP og Frie Medier ser på baksiden av medaljen.
» les mer
Disse avgjør hvem som får SKUP-prisen
20. januar setter SKUP-juryen seg bak lukkede dører for å lese metoderapporter og kåre det beste undersøkende journalistikkprosjektet i landet. Først 5. april slippes de ut igjen.
» les mer