Søk hjelp fra Graveteamet innen 1. desember

I løpet av vinteren skal SKUP sende sitt ambulerende graveteam på veien igjen. Søknadsfrist 1. desember.
 

Jens Egil Heftøy, 08.10.2012 12:09

SKUP og Tore Sandbergs graveteam har vekket internasjonal oppsikt etter etableringen i 2010. I flere av SKUPs samarbeidsland vurderes det å etablere lignende ordninger.

Til nå har teamet besøkt Avisa Nordland i Bodø, Østlands-Posten i Larvik og Kommunal Rapport i Oslo. De tre sakene teamet har bidratt med skapte oppmerksomhet på hvert sitt felt. Den trenden vil vi fortsette og nå leter vi etter neste oppdrag.

Her ser du sakene som graveteamet har jobbet med tidligere.

Dersom redaksjonen har en gravesak som har stoppet opp, en hypotese det er vanskelig å angripe eller en sak som er i ferd med å vokse ukontrollert, da kan graveteamet bidra. Vårt skreddersydde lag av erfarne gravejournalister hjelper med å få saken på rett kjøl og slå hull på stengte dører.

Graveteamet er ikke ekstra arbeidskraft. Jobben må redaksjonen gjøre selv. Men teamet bistår med coaching og veiledning gjennom graveprosjektet. SKUP setter sammen et skreddersydd team, ut fra hva prosjektet går ut på. Teamet kan eksempelvis bistå med regnskapsanalyse, researchmetoder, databasekunnskap og fortellerteknikk. Her ser du noe mer om retningslinjene for Graveteamet.

Noe av det viktigste med et pågående graveprosjekt er å holde trykket oppe og ikke miste troen i en travel hverdag. Erfaringene vi har gjort oss med graveteamet er nettopp at de bidrar til å opprettholde fremdriften. 

Søknadsfristen for graveteamet er 1. desember 2012. Søknaden sendes SKUPs sekretariatsleder Jens Egil Heftøy
(Søknadene behandes konfidenselt og graveteamet har taushetsplikt under hele arbeidsprosessen)

 


Graveteam (306 kB)