Få vil på arbeidslederkurs

Hvor er de brennende ildsjelene blant arbeidslederne? Etter intens markedsføring fra SKUPs side, er det så langt bare 11 påmeldte til SKUPs arbeidslederseminar, som arrangeres i forkant av SKUP-konferansen i Tønsberg 19. mars.

11.03.2004 20:37

SKUP har i år rekordpåmelding til SKUP-konferansen, med 525 påmeldte så langt. SKUPs graveskole for journalister, som arrangeres i forkant av konferansen, har hatt ekstrem pågang, og SKUP kjører to parallelle kurs for å ta unna den store etterspørselen. Også SKUPs offentlighetsskole i Tønsberg torsdag 18. mars har hatt stor pågang, og her står journalister på venteliste for å komme med.

Arbeidslederne i mediene har imidlertid ikke meldt sin interesse i tilsvarende grad for spesialseminaret som SKUP har etablert for dem. SKUPs arbeidslederskole strekker seg over en halv dag, og med tidligere arbeidsleder og Pulitzer-vinner John Ullmann fra USA som viktigste trekkplaster.

I tillegg skal politisk redaktør og tidligere SKUP-vinner Harald Stanghelle (Aftenposten), tidligere fung sjefredaktør John Arne Markussen (Dagbladet) og nyhetsleder Kirsti Husby (Adresseavisen) fortelle om norske perspektiver på arbeidslederrollen.

- Gi oss de brennende sjeler blant arbeidslederne, de som vil være med på å forme journalistikken, og som ønsker å engasjere seg for å skape grobunn for mer gravejournalistikk! Hvor blir de egentlig av, spør SKUP-leder Kjetil Stormark.

SKUP opplyser at arbeidslederseminaret fredag 19. mars går som planlagt, selv om responsen har vært betydelig dårligere enn forventet.

- Dette er et så viktig seminar at vi hadde kjørt det som planlagt selv bare med en eneste påmeldt deltager. Arbeidslederens rolle i forhold til rammevilkårene for den journalistikken som utøves kan ikke understrekes sterkt nok. Det er derfor helt avgjørende at vi framover tar en solid debatt og diskusjon om arbeidslederens funksjon og betydning, sier Stormark.

SKUP-lederen har tidligere i år gått ut med forslag om å endre Redaktørplakaten og å ta inn formuleringer i plakaten som synliggjør pressens samfunnsoppdrag i forhold til å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet. Dette er, etter SKUPs oppfatning, ikke godt nok synliggjort slik Redaktørplakaten i dag er formulert.

Ytterligere informasjon ved henvendelse til SKUP-leder Kjetil Stormark på tlf. 9054 8964.

Mer informasjon og påmelding på arbeidslederskolen.