SKUPs metoderapport-samling

SKUP sitter på en skattekiste full av gode ideer, systematisk faktasamling, gjennomtenkte valg, kritisk kildebruk og bevisst presentasjon. Hvert år får juryen nye, viktige påfyll til kista.

SKUPs mål er å fremme den kritiske og undersøkende journalistikken i Norge. Metoderapportene er for nyttige og interessante til å bli liggende på kistebunnen.

Derfor publiserer vi alle metoderapportene som sendes inn i kampen om SKUP-prisen. Metoderapportarkivet til SKUP er trolig verdens største digitale samling av journalistisk arbeidsmetodikk. Samlingen av metoderapporter er grunnstenen i SKUPs arbeid og kanskje det absolutt viktigste vi kan bidra med. Her finner du de første, håndskrevne rapportene fra prisen ble etablert i 1991 og frem til de siste rapportene for årets konkurranse.  Vi håper lesingen kan inspirere flere journalister til å gyve løs på gravejournalistiske prosjekter.

Metoderapportene er sortert år for år. Du kan også søke i fulltekst i metoderapportene og annet innhold på skup.no fra søkefeltet øverst på siden.

På side 111 i SKUPs Jubileumstidsskrift fra 2010 har tidligere juryleder Fritz Breivik skrevet en artikkel om metoderapportene. Trenger du tips og råd til skrivingen? Her finner du artikkelen