SKUP-stipend til granskere
SKUP har tildelt et stipend på kr. 75.000 til de to frilansjournalistene Bård Michalsen (45) og Arne Eriksen (56).

14.01.2004 00:20

Bård Michalsen (t.v.) og Arne Eriksen skal granske vilkårene for den gravende journalistikken i Norge i dag.
Foto: TROND SOLBERG.
De to journalistene er bedt om å "granske granskerne og deres arbeidsvilkår". Gjennom dybdeintervjuer med journalister og arbeidsledere i norsk presse skal de to forsøke å avdekke om vilkårene for norsk undersøkende journalistikk de siste årene er blitt bedre eller dårligere, og hva som er årsaken til den utviklingen som har funnet sted.
 
Bård Michalsen er i dag fast frilanser for MBLs avis "Dagens Medier" og høgskolelektor i journalistikk (deltid), mens Eriksen har betydelig erfaring fra undersøkende journalistikk - bl.a. som ansvarlig for avsløringen av Fideco-saken som i sin tid førte til Terje Rød-Larsens fall som statsråd.
 
Michalsen er utdannet medieviter og cand.polit fra Universitetet i Bergen - med erfaring både som journalist og redaktør.
 
Eriksen er utdannet cand.mag fra Universitetet i Bergen, med erfaring fra Altaposten og Bladet Tromsø. Eriksen har gitt ut en rekke bøker basert på undersøkende journalistikk og har bidratt til flere Brennpunkt-programmer.

Forsker Guri Hjeltnes skal være faglig veileder for utredningen, som etter planen skal presenteres på SKUP-konferansen i Tønsberg i midten av mars.

- Michalsen og Eriksen har en meget faglig tung bakgrunn som er særdeles relevant for å kunne gjennomføre en utredning som dette. I tillegg utfyller de hverandre kompetansemessig. Vi er meget glade for at Michalsen og Eriksen har tatt på seg dette oppdraget, sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

Ytterligere opplysninger fåes ved henvendelse til SKUP-leder Kjetil Stormark, tlf. 9054 8964.