Svært fornøyde gravekursdeltakere

De 33 deltakerne på SKUPs aller første graveskole var svært fornøyde ved kursslutt i Tønsberg torsdag, viser evalueringsskjemaene.  Deltakerne bedømmer kurset til et gjennomsnitt på 4,5 med 5 som høyeste karakter.

 

18.03.2004 16:15

Knekk et regnskap. Kapitals reporter Bjørn Olav Jahr (t.h.) og redaksjonssjef Finn Øistein Bergh var blant innlederne på SKUP-skolen. Foto: Jan Gunnar Furuly.

I fire dager har SKUP hatt 32 kolleger fra Norge og en danske på skolebenken i Tønsberg.

Skup har i hovedsak benyttet seg av egne krefter i forelesningene, som har berørt allsidige temaer som kildebruk, kildekritikk, databaser, bruk av regneark, skriveprosesser, coaching og dramaturgi.

Blant de eksterne foreleserne var direktør i World Press Institute, John Ullmann, Gry Egenes, Bjørn Olav Nordahl og Knut Gjernes fra Dagens Næringsliv, samt Bjørn Olav Jahr og Finn Ø. Bergh fra Kapital.

 "Det beste kurset jeg noen gang har vært på" og "dette var et alle tiders inspirasjons-kick" var to av reaksjonene etter kurset.

Kursleder Odd Myklebust er overbevist om at SKUP bør satse på flere kurs:

- Vi vurderer å starte "SKUP-skolen" med kursing i flere trinn. Samtidig kan også dette kurset bli bedre, blant annet med mer praktisk øving. Det unike med dette tilbudet er at noen av landets fremste aktive journalister forteller om egen metodikk, sier han.

Hele programmet for kurset finner du her!