Norhild Midtbø er død

Journalist Norhild Midtbø døde tirsdag 27. juli. Hun ble 44 år.

Av Kåre M. Hansen, tidligere leder for SKUP 31.07.2004 14:38

Norhild Midtbø ble 44 år.

Norhild var en av journalistikkens brennende sjeler.

Hun elsket det yrket hun valgte allerede som 16-åring, og skaffet seg etter hvert en allsidig erfaring både som fast ansatt og frilanser for en rekke aviser og tidsskrifter.

Hun var også medforfatter av to bøker.

Norhild vil for alltid bli husket for sitt bidrag til å sette gravejournalistikken på dagsorden her i landet. I 1990 var hun med i en liten dugnadsgjeng som laget den første nasjonale konferansen for mediefolk som var opptatt av denne type journalistikk. Dette ble forløperen til Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse.

I dag er SKUP-konferansen et velkjent og innarbeidet begrep. Hvert år kommer rundt 500 norske mediefolk sammen for å drøfte fag og lære av hverandre, på tvers av redaksjonsgrensene.

Norhild har vært en frontfigur i SKUP i alle år, både som styremedlem og leder for representantskapet til hun valgte å gi seg for et par år siden. Hun gjorde også en stor innsats i andre organisasjoner, først og fremst i Norsk Journalistlag og Frilansklubben. Hennes sterke faglige engasjement gjorde at hun ikke nølte med å påta seg krevende tillitsverv i pressen.

Den svært sympatiske jenta var godt likt i alle miljøer. Hun hadde en stor venneflokk, og mange er de som i dag sørger over at hun omsider måtte gi etter for sykdommen. Sine siste dager valgte Norhild å tilbringe i hjembyen Bergen. Selv om hun utvilsomt hadde sine tunge stunder, klarte hun å holde motet oppe. Hennes nærmeste venner forteller at det var hun som trøstet dem idet livet gikk mot slutten.

Norhild Midtbø skrev en bok med tittelen "Sterk dame". Det er også slik hun vil bli husket.