Kvinne-SKUP i diplomer

Vinnerpodiet under utdelingen av SKUP-prisen for beste journalistiske prosjekt i 2003 besto av et rent kvinnelag, helt til de to SKUP-vinnerne fra VG ble røpet. Av 10 diplomer som ble delt ut, var åtte til kvinner.

Jan Gunnar Furuly, 21.03.2004 18:57

Diplomvinnerne fra høyre: Mari K. By Rise, Adresseavisen, Lajla Ellingsen, Adresseavisen, Kristin Gyldenskog, Dagens Næringsliv, Siri Gedde-Dahl, Aftenposten, Anne Hafstad, Aftenposten, Merete Jansen, NRK Dagsnytt og Renie K. Thorleifsson, NRK Brennpunkt. Foto: Arve Henriksen, Aftenposten.

Syv kvinnelige journalister sto jublende og smilende på scenen ved siden av juryleder Brit Tangen på SKUP-banketten lørdag kveld. Aldri tidligere har kvinnedominansen blant de premierte vært så klar som i år.

Etter at salen var blitt utsatt for filleristende pressesatire av en svært  så opplagt toastmaster Are Kalvø, var journalistene Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise fra Adresseavisen de første til å bli ropt opp som diplomvinnere. De to fikk SKUP-diplom for sitt omfattende arbeid med det såkalte "Makteliten"-prosjektet, der de kartla Trondheims mektigste kvinner og menn.

Deretter fulgte diplom for Knut Gjernes, Kristin Gyldenskog og Bjørn Olav Nordahl, i Dagens Næringsliv, for artikkelserien "På innsiden". Gyldenskog var den eneste av de tre journalistene som var til stede i Tønsberg.

Anne Hafstad og Siri Gedde-Dahl i Aftenposten fikk diplom for prosjektet "Helse Sør".

Så fulgte diplom til Merete Jansen og Hege Moe Eriksen i NRK Dagsnytt for "Krigsforbryter-saken", før jentedominansen ble endelig bekreftet ved diplom til Renie K. Thorleifsson i Brennpunkt for "I dypeste hemmelighet".