Hans Blix til SKUP-konferansen

Tidligere sjef for FNs våpeninspektører i Irak, svensken Hans Blix, er en av deltagerne på neste SKUP-konferanse.

16.12.2004 10:10

PRESSEMELDING

Oslo, 15. desember 2004

Blix skal delta i en debatt om journalistikken i forkant av den amerikansk-britiske invasjonen av Irak. Den foreløpige tittelen på seminaret, er: "I krigens frontlinje: Er sannheten det første som går tapt?".

Også president i Norges Røde Kors, tidligere utenriksminister og ambassadør Thorvald Stoltenberg, skal delta i debatten. Ytterligere navn til panelet er ikke ennå klare, men vil bli kunngjort senere.

- Internasjonal og norsk presse rapporterte videre påstandene om masseødeleggelsesvåpen i Irak, stort sett uten reservasjoner. Nå er tiden inne til at vi spør oss om mediene i veldig mange land, herunder de nordiske, baserer sin rapportering på det et lite antall nyhetsbyråer og nøkkelmedier rapporterer. Spørsmålet vi stiller er om det er for få korrektiver i forhold til nyhetsrapporteringen om så store saker som krisen i Irak og den påfølgende invasjonen, sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

Han synes det er gledelig at Hans Blix har funnet anledning til å delta på konferansen.

- Blix har til de grader stått i begivenhetenes sentrum og fått en innsikt som gjør ham i stand til å vurdere kvaliteten på pressens prestasjoner. I tillegg har han et nordisk ståsted og perspektiv, som gjør at han kan vurdere også de nordiske mediene som sådan. Vi har store forventninger til Blix sine analyser og vurderinger, og gleder oss stort over at han har funnet anledning til å komme til SKUP-konferansen i april, sier Stormark.

SKUP-konferansen 2005 finner sted 15. - 17. april 2005 og avholdes denne gang på Clarion Hotell Oslo Airport, Sør-Gardermoen.

Ved behov for ytterligere spørsmål, ta kontakt med Kjetil Stormark på tlf. 9054 8964.