NRKs store journalistpris til Tønset

NRKs store journalistpris 2004 er tildelt Moskva-korrespondent Arne Egil Tønset. Det er første gang prisen deles ut.

23.12.2004 13:11

Arne Egil Tønset - vinner av NRKs store journalistpris 2004

- Jeg har aldri fått en eneste pris i hele mitt liv, så jeg er ganske stum, sier prisvinneren på telefon fra Moskva-kontoret. Tønset legger bak seg et år spekket med begivenheter, fra bombeaksjoner i Moskva, gisseldramaet i Beslan og det dramatiske valget i Ukraina.

Fortellerglede og innlevelse
- Prisvinneren har utmerket seg ved sin rolige tilstedeværelse i begivenheter som i all sin gru har vært av en slik karakter at selv de mest garvede nyhetsjournalister og vaktsjefer har hatt vansker med å forestå den gruoppvekkende prioritering av bilder og beretninger som skulle ut til publikum, sier kringkastingssjef John G. Bernander. 

- Fra Beslan til tilstedeværelse i folkemengden i de utrolige scener fra Ukraina hvor folket stod opp mot svik, løgn og undertrykkelse. Med ro, innsikt, fortellerglede og innlevelse har Arne Egil Tønset loset oss her hjemme gjennom en nyhetsspekket høst og gitt bakgrunn, forståelse og forklaring på en måte som fortjener vår alles anerkjennelse, sier Bernander.

Prisverdig innsats
NRKs store journalistpris tildeles enkeltmedarbeidere eller en gruppe medarbeidere som i løpet av det siste året har gjort en særlig prisverdig innsats innen journalistikk. NRK-ledelsen utpeker en vinner, som mottar heder, ære og 10 000 kroner.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Øyvind Werner Øfsti, tlf 23 04 82 01/41 68 06 97
oyvind.werner.ofsti@nrk.no