Fritz Breivik ny juryleder i SKUP

Høgskolelektor ved journalistutdanningen i Bodø, Fritz Breivik, er valgt som ny juryleder i SKUP. Nye medlemmer av juryen er sjefredaktør Thor Woje, NRKs faktasjef Lars A. Kristiansen, hodejeger Gro Møllerstad og journalist Karianne Braathen.

19.10.2004 15:57
Fritz Breivik erstatter Brit Tangen fra Institutt for journalistikk (IJ), som gir seg som juryleder i år etter mange års innsats i prisjuryen. I tillegg takker SKUP av John Arne Markussen, Kvinner og Klær-redaktør Kjersti Løken Stavrum og frilanser Veslemøy Kjensli.

- Vi er meget tilfreds med at Fritz Breivik har takket ja til å ta over som juryleder. Breivik er journalist med bakgrunn fra undersøkende journalistikk og er selv tildelt SKUP-diplom og Den store journalistprisen for sin journalistikk. Han har sittet som medlem av juryen i flere år, og har i dag et akademisk ståsted med litt distanse til de utøvende journalistiske miljøene. Han var et naturlig valg, sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

- Når det gjelder juryen for øvrig er vi meget godt fornøyd med den kabalen som nå er lagt. Alle hensyn er umulig å få ivaretatt på en gang, men dette er en særdeles kompetent gruppe mennesker med bredt nettverk og god faglig innsikt. Vi har også prøvd å tenke litt nytt oppi det hele, blant annet ved valget av en hodejeger som medlem av juryen. Som hodejeger lever Gro Møllerstad av å bedømme kvalitet hver eneste dag, og det er en god kvalifikasjon å ha med seg, sier Stormark.

Av de nye jurymedlemmene er Woje sjefredaktør i Romerikes Blad, etter mangeårig tjeneste som sjefredaktør og administrerende redaktør i Avisa Nordland (og før dette Nordlands Framtid) i Bodø. Woje er også kjent som mangeårig leder av Pressens faglige utvalg (PFU). Lars A. Kristiansen var, før han ble sjef for fakta-avdelingen i NRK, daglig leder av MTV Juritzen TV-produksjon og nyhetsredaktør i Demokraten. Gro Møllerstad er i dag daglig leder og partner i Hodejegerne AS, med bakgrunn som administrerende redaktør i Dagbladet. Journalist Karianne Braathen er prisbelønt for sin undersøkende journalistikk og har daglig tilhold i Orkla-avisen Drammens Tidende.

Av de tidligere medlemmene av juryen, fortsetter både sjefredaktør og administrerende direktør Torry Pedersen i VG Multimedia og journalist Berit Simenstad i Aftenposten som medlemmer.

SKUPs prisjury ser dermed slik ut:

Fritz Breivik, leder, Høgskolen i Bodø
Torry Pedersen, VG Multimedia
Berit Simenstad, Aftenposten
Thor Woje, Romerikes Blad
Gro Møllerstad, Hodejegerne
Lars A. Kristiansen, NRK
Karianne Braathen, Drammens Tidende