Meld deg på kurs!

SKUP og Institutt for Journalistikk gjentar den store suksessen fra SKUP-2004 med gravekurs i forkant av SKUP-konferansen på Sør-Gardermoen i april 2005! Vi har også kurs i offentlighet og ledelse av graveprosjekter. Meld deg på nå!

09.11.2004 10:57

SKUPs GRAVESKOLE

Dette er kurset som inneholder alt du trenger for å bli en bedre gravejournalist!

* Innføring i journalistisk metode, med masse konkrete og nyttige gravetips.
* Innføring i bruk av dataverktøy til undersøkende journalistikk.
* Intervjuteknikk og kildekritikk.
* Innføring i hvilke teknikker du bør bruke når du møter hemmelighold og en lukket dør.

Kurset er nyttig både for nybegynnere og erfarne journalister i alle typer medier. Det holdes på Sør-Gardermoen i forkant av SKUP-konferansen 2005. Flere tidligere SKUP-pris og -diplomvinnere vil forelesere og fortelle om sine praktiske erfaringer fra gravejournalistikk, blant dem Anne Hafstad (Aftenposten), Kjetil Stormark (VG), Ståle Hansen (NRK/Brennpunkt), Jan Ove Årsæther (TV2), Odd Myklebust (Drammens Tidende) m.fl.

Målgruppe
Alle (særlig tilpasset lokalredaksjoner)

Kursfakta
TID: 12. - 15. april
STED: Clarion Hotel Oslo Airport, Sør-Gardermoen
AVGIFT: Kr 4 500,-
REISE OG OPPHOLD: Dekkes av deltakerne
KURSLEDER: IJ/SKUP


SKUPs OFFENTLIGHETSSKOLE

Dette er et samarbeidskurs mellom IJ og SKUP som vil gi deg en grunnleggende innføring i nyhetsjakt i elektroniske postjournaler og praktisk arbeid knyttet til dette. Kurset hjelper deg til å finne fram i dokumentvrimmelen, til å kjenne og hevde din rett og til å vite hvordan du får kloa i det avslørende dokumentet. Du møter noen av Norges fremste eksperter på offentlighet. Dessuten vil gravejournalister som har lang erfaring fra å snoke i postjournaler og arkiver, fortelle om hemmeligheter og triks som hjelper deg i jobben din.

Målgruppe
Alle

Kursfakta
TID: 17. - 18. mars
STED: IJ
AVGIFT: Kr 2 400,-
REISE OG OPPHOLD: Dekkes av deltakerne
KURSLEDER: IJ/SKUP


SKUPs OFFENTLIGHETSSKOLE - TRINN 2

Dette er kurset for viderekomne dokumentjegere. Du kan allerede kunsten å bruke elektronisk postjournal og andre postjournaler i det offentlige rom. Men du kommer litt til kort når du får avslag på innsyn i dokumenter.

Kurset gir en bred innføring i Offentlighetslovens ulike unntaksbestemmelser og virkeområdet til Arkivloven og Arkivinstruksen. Vi kommer til å trene mye på å skrive klager - basert på konkrete eksempler fra virkeligheten. Noen av de beste journalistene på dette området deler sin kunnskap og forteller om sine metoder for å tvinge gjennom innsyn når byråkratene stritter imot. Kurset arrangeres i samarbeid mellom IJ og SKUP.

Målgruppe:
Alle som føler de behersker de grunnleggende offentlighetsprinsippene,
men som ønsker å bli mer drevne.

Kursfakta
TID: 25. - 27. mai
STED: IJ
AVGIFT: kr 3 300,-
REISE OG OPPHOLD: Dekkes av deltakerne
KURSLEDER: IJ/SKUP

SKUPs ARBEIDSLEDERSKOLE

Bak en god avsløring står det ofte - ikke alltid, men ofte - en visjonær og solid arbeidsleder som har fått fram det beste i journalisten(e). I en mediehverdag med begrensede ressurser, dårlig tid og mange saker som skal dekkes, er arbeidslederen en nøkkelperson hvis man ønsker å satse på egennyheter. Vil du lære mer om hvordan du kan dyrke fram de gode avsløringene gjennom riktig ledelse av dine medarbeidere, er IJ/SKUPs heldagsseminar for arbeidsledere noe for deg.

Seminaret er lagt til samme dag som SKUPkonferansen åpner, slik at du kan slå to fluer i en smekk. Du møter sentrale arbeidsledere i norsk presse som har erfaring fra det å dyrke fram gode avsløringer. Og du tar med deg dine egne erfaringer og utfordringer og får mulighet til å bryne dem mot andre.

Målgruppe
Reportasjeledere, arbeidsledere, mellomledere, redaktører m.v.

Kursfakta
TID: 15. april
STED: Clarion Hotel Oslo Airport, Sør-Gardermoen
AVGIFT: Kr 1 400,-
REISE OG OPPHOLD: Dekkes av deltakerne
KURSLEDER: IJ/SKUP


Mer informasjon om kurstilbudene fra IJ finner du her:

http://81.0.149.237/kursv2005/velkommen.htm

Direkte til SKUP/IJ-kursene:

http://81.0.149.237/kursv2005/IJ_SKUP/kurs.htm