- Tenk mer konspiratorisk
At det var Aftenposten som avslørte vannverksskandalen på øvre Romerike og ikke Romerikes Blad, førte til at lokalpolitiker Per Erik Hverven klaget inn Romerikes Blad til PFU.
Ida Nysæter Rasch, 01.04.2006 19:17

FOR NÆRE: - Jeg tror Romerikes Blad led av at de var så nære det aktuelle miljøet, sa Siri Gedde-Dahl under debatten. Fra venstre Siri Gedde-Dahl, Thor Woje og Thor Fremmeli. Bak: Anne Hafstad.

Aftenposten- journalistene Anne Hafstad og Siri Gedde-Dahl gav uttrykk for de at de syntes det var rart at Romerikes Blad ikke avdekket det økonomiske rotet i forbindelse med Vannverkssaken da de møtte Thor Woje og Thor Fremmerlid fra Romerikes Blad i dag.

Tok selvkritikk
- Jeg tror Romerikes Blad led av at de var så nære det aktuelle miljøet. Ivar T. Henriksen ble sett på som en mann som hadde bidratt til mye bra i lokalmiljøet, de burde nok sett litt mer konspiratorisk på han og miljøet rundt. Båndene ble nok litt for tette, mente Siri Gedde- Dahl.
- Vi er ikke helt idioter, men vi ble nok tatt med buksene nede her, kanskje helt av. Det er klart vi tar selvkritikk for måten vi har arbeidet med saken på, men vi er allikevel glad saken kom fram slik den gjorde, oppsummerte Thor Fremmerlid.

Vær utholdene
Programleder Arne Jensen oppfordret til slutt Hafstad og Gedde-Dahl til å komme med fem konkrete råd til Romerikes Blad og ande lokalaviser, slik at de best mulig unngår å bli slått av riksavisene. De SKUP-nominerte journalistene svarte med å anbefale folk å tenke mer konspiratorisk, være utholdende, huske på at selv tullinger kan ha gode tips, systematisere tips og annet materiale godt og ikke minst å kikke nærmere på risiko- sonene hvor det er mye makt og penger i omløp.