– Tar for lett på det
Sportssjef i VG Robert Simsø er kritisk til norsk sportspresse. Han mener sportsjournalistene i altfor stor grad unngår de vanskelige sakene.
Kristian Mykleset, 01.04.2006 17:54

Undersøkende og kritisk journalistikk er en mangelvare innenfor sportsjournalistikken i Norge. På SKUP møttes sportsredaktøren i Berliner Zeitung, Jens Weinreich, professor fra universitetet i Bergen, Knut Helland, og Simsø fra VG til debatt om dette temaet. Alle var enige om at sportsjournalistikken er for enkel.


- Vi tar litt for lett på det. Det gjelder også oss i VG, sa Simsø.
- Gravende journalistikk tar ekstremt mye tid, og for den store jobben en legger ned får en ofte lite gehør og honnør internt. I tillegg er det mye vanskeligere enn å ringe John Carew og få han til å si at han er best i verden, sa sportssjefen, som også mener at for tette bånd mellom journalister og utøvere/klubber kan være en årsak til få kritiske spørsmål.


- En må tåle å få den kjefta det fører med seg. Hvis en diller for lenge med noen, forventer de heller ingen kritiske spørsmål. Det er kanskje enda vanskeligere lokalt, men en må tørre.