Satirikere lurte journalistene
De har fått George W. Bush til å uttale - There should be limits to freedom. Fredag lurte de canadisk-amerikanske satirikerne The Yes Men norske journalister trill rundt.
William Edward Graham, 31.03.2006 19:09

UTFORDRET: The Yes Men utfordret den kritiske sansen hos norske journalister med sin opptreden fredag.

Visste du at det norske oljefondet har investert penger i forsknings-prosjekter som skal fjernstyre isbjørner? Eller at Statoil og Aker er involvert i noen muffens forretningsplaner om isbrytere? Ikke vi heller. Men fredag ble disse og en rekke andre skandaler avslørt under åpningen av SKUP-konferansen.

Karaokefilm
Skandalene sto nærmest i kø da The Yes Men, forkledd som en respektert amerikansk gravejournalist, la frem bevisene på at norske journalister sover i timen. Det hele toppet seg imidlertid da toppsjefen i ett av de omtalte firmaene tok ordet, og krevde å få vise en karaokefilm om oljen mens han sang med av hjertens lyst.

Mer på lørdag
The Yes Men er en gruppe politiske aktivister og satirikere som bruker falsk identitet for å få frem budskapet sitt. Gjennom sitt arbeid med falske navn, pressemeldinger og nettsider, har de blant annet lurt BBC og Verdens Handelsorganisasjon (WTO). Lørdag forteller de mer om sine metoder under et av SKUPs parallellseminar.

Offisiell hjemmeside for The Yes Men

Wikipedia-artikkel om The Yes Men