SKUP viser filmen NRK stoppet
NRK-sjef John G. Bernander avgjorde i går at NRK ikke vil vise Erling Borgens dokumentar-film som blant annet knytter Aker Kværner til leveranser av utstyr til den amerikanske Guantanamo-basen. De som deltar på SKUP-konferansen i Tønsberg får se den i kveld.
Jan Gunnar Furuly, 31.03.2006 09:39

Erling Borgens dokumentar "Et lite stykke Norge" blir vist på SKUP.

SKUP-styret var torsdag kveld i dialog med filmskaper Erling Borgen, og bestilte en DVD-kopi av filmen for visning på SKUP-konferansen. Filmen vises i storsalen på Oseberg kulturhus klokken 22.00 i kveld. Visningen er kun for deltakerne på SKUP-konferansen.

SKUP-leder Marianne Ruud mener det er viktig at filmen vises på konferansen.

-Dette er den mest interessante mediefaglige diskusjonen i Norge akkurat nå. Da sier det seg selv at deltakerne på SKUP må få mulighet til å se filmen, og gjøre seg opp sin egen mening, sier Ruud.

-Jeg gleder meg til å vise filmen for 630 journalister på SKUP, sa Erling Borgen på NRKs Frokost-TV i morges.

Avslaget om å vise filmen kommer etter at Borgen i over 18 måneder har gravd i norsk våpenindustris rolle i den amerikansk-ledede krigen mot terror.

Det var allerede, før kontroversen oppsto rundt dokumentarfilmen, avtalt at Borgen skulle holde seminar på SKUP-konferansen lørdag om hans arbeidsmetoder.

Filmen varer i 57 minutter.

Kl. 16.55: Parallellseminarer

Parallell A/ "Et lite stykke Norge".

Erling Borgen sier han aldri har møtt så mye motstand i sin journalistiske karriere som når han lagde "Et lite stykke Norge". Han kommer til SKUP for å fortelle om sin siste dokumentarfilm og arbeidsmetodene bak den.
Programleder: Hanna Førland, NRK
Sted: Oseberg Kulturhus