SKUP er i gang!

Mette-Marit lanserte tanken om ikke fullt så gravende journalistikk da hun åpnet SKUP-konferansen i Tønsberg.


ØNSKER MINDRE GRAVING: Mette-Marit, i Pernille Sørensens skikkelse, ytret ønske om at gravende journalistikk skal bli litt mindre gravende da hun åpnet SKUP-konferansen i Tønsberg.


Hildegunn Mellesmo Aslagsen, Agderposten


Thomas Moi Torgersen, frilanser


Halldis Nergard, Adresseavisen


Morten Wold, Drammens Tidende


Charlotte Berrefjord Bergløff, NRK


Per Edgar Kokkvoll, Norsk presseforbund
Kronprisessen, i Pernille Sørensens skikkelse, fikk æren av å åpne årets SKUP-konferanse. Med Sverre Magnus i ene hånden og vesken i den andre, entret Mette-Marit scenen i Oseberg Kulturhus til stor applaus.

Fra scenen ytret kronprinsessen ønske om at norsk gravende journalistikk skulle bli litt mindre gravende. Hun understreket også uheldigheten av å blande stoff.

Kronprinsessen, som er høy beskytter av norsk mote, benyttet også anledningen til å presentere sitt forslag til uniform for norske journalister. Hun la ingen skjul på at formålet med uniformene var at hun lettere skulle kunne oppdage journalistene når de snek seg rundt i buskene, før hun tilslutt erklærte SKUP-konferansen 2006 for åpnet.

Ut over fredags kveld forteller journalister om hvordan de klarte å grave frem sine skup.


Vi spurte folk hva de ser fram til på årets seminar. Robert Fish-seminaret kommer garantert til å bli fullt.

Hildegunn Mellesmo Aslagsen
Agderposten
- Jeg kommer rett fra gravekurset og har ikke satt meg så nøye inn i programmet. Men jeg har jo lyst å prøve det meste. Slik gransker du helse-Norge virker veldig bra. Jeg har sansen for kurs som forteller hvordan vi kan gjøre det, ikke kurs der folk forteller hva som er gjort.

Thomas Moi Torgersen
frilanser
- Jeg seg fram til alt. Spesielt Robert Fisk og slik gjorde vi det-kursene.

Halldis Nergard
Adresseavisen
- Mest av alt gruer jeg meg til min egen innledning. Men, som alltid, er det mye spennende som skjer på SKUP. Jeg gleder meg mye til Aslaug Haga og skjult mikrofon-seminaret. Og til det sosiale, jeg kjenner mange folk som er her.

Morten Wold
Drammens Tidende
- Jeg ser mest fram til å treffe gode kolleger og til å få mye faglig påfyll.

Charlotte Berrefjord Bergløff
NRK
- Robert Fisk. Uten tvil.

Per Edgar Kokkvoll
Norsk presseforbund
- Jeg har ikke meldt meg på noen seminarer og kommer bare til å gå rundt for å høre litt på alt. Men det er klart at Robert Fisk-seminaret blir spennende. Det samme blir diskusjonene. Men jeg må dessverre reise hjem og går glipp av festen på lørdag.