Mye ros til Mini-SKUP

MINI-SKUP, som ble arrangert på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad i slutten av august, ble en stor suksess.

Maria Konow Lund, 27.09.2006 15:56

Noen av deltakerne på Mini-SKUP i Fredrikstad i august 2006. Foto: IJ.


SKUP-diplomvinnerne (f.v.) Harald Wisløff og Elin Svendsen fra Østlandets Blad, deltok som kursholdere sammen med Adresseavisens Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise. Foto: IJ.

"Interessant", "Spennende","Lærerikt", "Gode eksempler", "Nyttige tips" er noen av de rosende betegnelsene i evalueringsskjemaene.

MINI-SKUP er et to dagers kurs der alle som ikke hadde anledning til å komme på siste SKUP-konferanse, eller ikke fikk med seg et spesielt seminar, kan oppleve et utvalg av SKUP-vinnere. Det to dagers seminaret ble arrangert i Fredrikstad, i tett samarbeid mellom SKUP og IJ, og årets SKUP-vinner Anne Hafstad tok seg til å gi innsikt i Vannverksaken, og hvordan en graver i helse Norge.


Hun ble fulgt opp av Synnøve Bakken og Kjersti Knudssøn fra Brennpunkt NRK  som også vant SKUP-prisen i år, for de grundige dokumentarer om tannlegeassistenter som har jobbet med kvikksølv, og følgene for deres barn. Dag to var viet graving innen kommunal og regional-journalistikk i regi av Østlandets Blad og Adresseavisen. Elin Svendsen og Harald Wisløff kom med konkrete råd om hvor en skal grave og hvilke arkiver som er nyttige å sjekke. (Se skjema til Wisløff).

Mari K. Bye Rise og Lajla Ellingsen ga en særdeles innsikt i hvordan makt kan kartlegges.

Nå viser evalueringene viser at kurset har vært nyttig og populært.

Som lovet legger SKUP ut vinnernes beste tips og råd.