Stipender til student-SKUP
SKUP-styret ønsker å inspirere til at det begås mer gravejournalistikk blant den nye generasjonen norske journalister.
Vi utlyser derfor inntil tre gruppe‑stipender a 15.000 kroner for journalist-studenter.
Jan Gunnar Furuly, 30.11.2006 15:00
Alle studenter ved norske høgskoler og universiteter kan søke på stipendene etter følgende regler:
  • Kandidater må sende et prosjektforslag med en klar, utarbeidet problemstilling med plan for praktisk gjennomføring til SKUP-styret. Prosjektet skal dreie seg om undersøkende journalistikk.
  • Hver gruppe kan bestå av maksimalt tre studenter.
  • Etter tildeling skal studentene jobbe med problemstillingen, innhente research og aller helst produsere og publisere en ferdig sak. Underveis skal det lages en metoderapport som forklarer hvordan gruppen har arbeidet med saken. Studentene står fritt til å selge og publisere saken i et medium. Alternativt kan sakene publiseres på vår nettside www.skup.no.
  • De som får stipend binder seg til å komme til SKUP-konferansen 2007 i Tønsberg, fra 16. til 18. mars, for å presentere sine funn gjennom et eget parallellseminar. Studentene får dekket opphold og reise av SKUP.
  • Fristen for å sende inn prosjektforslag er 10. januar. Tildeling og utbetaling av stipend skjer kort tid etter.

SKUP-leder Marianne Ruud mener stipendene er en god investering i fremtidens journalister.

-Dette er en utmerket mulighet for journaliststudenter til å praktisere grunnleggende metoder i gravejournalistikk, sier hun.

Ruud lover at studentene som får stipend skal få reportasjeledelse og bistand fra SKUP i forbindelse med praktisk gjennomføring av arbeidet. Det er også selvsagt at prosjekt-ideene behandles som sensitiv informasjon av styret frem til publisering.

SKUP-styret forbeholder seg retten til å ikke dele ut stipender, dersom prosjektsøknadene som kommer inn ikke er gode nok.

Prosjektsøknader sendes på e-post til: