Petersen og Huuse til SKUP-konferansen

Utenriksminister Jan Petersen og nylig avgått Kripos-sjef Arne Huuse kommer begge til SKUP-konferansen for å diskutere pressens dekning av flodbølgekatastrofen.

15.03.2005 11:20

Også leder av pårørende-gruppen, Christoph Wernersen, og Thiresama og Gnanapiragasam Ladislaus, som alle mistet familiemedlemmer i katastrofen, deltar på konferansen på Sør-Gardermoen.

I tillegg deltar følgende navn i debatten: Cecilie Daae, administrativ overlege ved Helsetjenesten på Universitetet i Oslo, Siri Lill Mannes, journalist i TV2, Svein Arthur Kallevik, psykolog og journalist, og generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund, i tillegg til generalsekretær Jonas Gahr Støre i Norges Røde Kors, politisk redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten og tidligere UD-rådgiver og nåværende debattredaktør i Dagbladet, Torgeir Larsen.

Programleder for debatten er Anne Grosvold fra NRK.

SKUP deler inn debatten i to deler, og der første del fokuserer på spørsmålet om norsk presse var for tett på og hvor skjæringspunktet går mellom pressens plikt til å informere og ofrenes rett til å få sørge i fred. I del 2 av debatten spør SKUP om pressen fremsatte berettiget kritikk eller bedrev umusikalsk konfliktsøking.