Avviser høyreekstremist på Skup-konferansen
10.02.2005 10:45

En medarbeider fra tidsskriftet "Nasjonal Motstand", som utgis av "Den norske motstandsbevegelsen" (tidl.
Boot Boys) har søkt om å få delta på SKUP-konferansen 2005, som finner sted på Clarion Hotel Oslo Airport på Sør-Gardermoen i tidsrommet 15. - 17. april i år.

SKUP-styret har innhentet opplysninger fra ulike kilder om tidsskriftet og utgiverorganisasjonens virksomhet.

På bakgrunn av det foreliggende faktagrunnlag har styret konkludert med at SKUP av sikkerhetsårsaker må si nei til Nasjonal Motstands søknad om deltagelse på SKUP-konferansen.

Grunnet grupperingens forhistorie, aktivitet og politiske program er det en betydelig fare for at det på konferansen kan inntreffe sikkerhetsmessige problemer. Herunder har SKUP-styret også vurdert faren for at det kan inntreffe motaksjoner fra andre, motstående grupperinger.

Styret har også lagt betydelig vekt på at grupperingen "Den norske motstandsbevegelsen" og de personer som her er aktive har vært involvert i tilsvarende konfrontasjoner tidligere, i tillegg til alvorlige, kriminelle handlinger av ulik art.

Styret har i sin avgjørelse lagt vekt på at vår avgjørelse ikke innebærer noen innskrenkning eller berøvelse av organisasjonens ytringsfrihet eller politiske organisasjonsfrihet.

Den kunnskap som søkes erhvervet gjennom deltagelse på SKUP-konferansen er tilgjengelig en rekke andre steder.