Andrew Gilligan til SKUP-konferansen
Tidligere BBC-reporter Andrew Gilligan har sagt ja til å komme på SKUP-konferansen i april. Gilligan ble tvunget til å slutte i BBC etter at han hadde hevdet at den britiske regjering hadde spritet opp en rapport om masseødeleggelsesvåpen i Irak.
21.01.2005 16:40

Andrew Gilligan. Foto: BBC.

Gilligans kilde i Forsvarsdepartementet, den britiske mikrobiologen og våpeneksperten David Kelly, tok livet av seg fredag 18. juli 2003 - etter at britiske myndigheter hadde lykkes i å avsløre ham som journalistens kilde.

SKUP-konferansen 2005 avholdes 15. - 17. april og finner sted på Clarion Hotell Oslo Airport, Sør-Gardermoen.

Gilligan skal på konferansen i hovedsak snakke om kildejakten han ble utsatt for i etterkant av sin nyhetsrapport i BBC Radio i mai 2003 og om dramaet som førte fram til at hans kilde tok sitt eget liv.

- Noe mer dramatisk enn Gilligans historie finnes knapt. Ikke bare handler det om alle journalisters mareritt, at kilden din blir avslørt og tar livet av seg selv. Men her handler det også om spørsmål som kildekritikk og om BBCs håndtering av saken internt da mediestormen stod på som verst. Mange sitter igjen med mange spørsmål, og vi regner med fulle benkerader når Gilligan kommer til Norge i april, sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

Her er BBC's egen profil på Andrew Gilligan: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/3082323.stm

Ved behov for ytterligere spørsmål, ta kontakt med Kjetil Stormark på tlf. 9054 8964.