SKUP-styret bekymret over kutt-planer i Dagbladet

SKUP-styret har vedtatt følgende uttalelse om situasjonen i Dagbladet og planene om nedbemanning:

20.05.2005 14:54

"Nedbemanning i Dagbladet
Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) ser med sterk bekymring på den planlagte nedbemanningen av Dagbladets redaksjon. SKUP-styret frykter at den skisserte nedbemanningen vil bli så omfattende at den i betydelig grad vil kunne svekke avisens mulighet og evne til å etterleve pressens samfunnsoppdrag, særlig til å gjennomføre tids- og kostnadskrevende undersøkende journalistikk.
Dagbladet har en stolt og ærerik, journalistisk tradisjon å ivareta. Historisk sett har avisen spilt en meget viktig rolle som arena for samfunnsdebatt. Avisen har gjennom sin journalistikk gang etter gang brakt fram kritikkverdige forhold av vesentlig, samfunnsmessig betydning. Styret i SKUP håper at ledelsen i Dagbladet, gjennom den omorganisering som nå skal finne sted, tar de nødvendige grep for å ivareta og bevare denne journalistiske kulturen og at avisen også etterpå vil ha de nødvendige ressurser til å drive kritisk og undersøkende journalistikk.

SKUP-styret"

Uttalelsen ble vedtatt på et styremøte torsdag kveld 19. mai 2005. Ett medlem av styret har ønsket å reservere seg mot uttalelsen.

Dersom det ønskes ytterligere kommentarer er SKUP-leder Kjetil Stormark tilgj på tlf. 9054 8964.