Frode Nielsen ny styreleder i SKUP
Frode Nielsen, den nye styrelederen i SKUP, er til daglig nyhetsutvikler i Dagbladet. Nestleder Marianne Ruud jobber i bladet Utdanning.
09.06.2005 09:58
Pressemelding fra SKUP-styret 7. juni 2005
Styret i SKUP er de første til å beklage at SKUP-leder Kjetil Stormark har trukket seg, og nå forlater journalistikken. Det er et tap både for VG og for SKUP.
Det at han velger å forfølge en karriere utenfor journalistenes rekker er synd. Norske media trenger dyktige, stae og tålmodige gravere som Kjetil Stormark. Han har gjort en formidabel innsats for gravejournalistikken i Norge og bidratt sterkt til å løfte SKUP-konferansen opp til å bli en begivenhet og et lærested som savner sidestykke i mediebransjen.
For SKUP vil likevel ikke hans avgang få store konsekvenser. Både i styret og i representantskapet er det mange med stor erfaring som vil føre arbeidet videre. Vi skal  sikre fokus på fortsatt utvikling av norsk undersøkende journalistikk og ikke minst kjempe for å bedre vilkårene for denne type arbeid i redaksjonene.
Det er sterk vekst og stor rekruttering i PR- og medierådgivningsbransjen. Samtidig kuttes det i redaksjonelle ressurser mange steder. Sånn sett er det nesten et symbolsk faresignal når en kjent og profilert undersøkende journalist går over i en stilling som fagansvarlig for medie- og krisehåndtering i et PR-firma.
Et signal som spesielt ansvarlige medieeiere, politikere og gode redaktører bør legge merke til.
SKUP skal gjennom konferanser, kurs, informasjon og annen innsats bidra til at norske journalister kan gjøre både Stormarks og andre pr-rådgiveres jobb så tøff som overhodet mulig.
Samtidig vil SKUP-styret fortsatt se det som sin oppgave å holde høy temperatur i debatten rundt utøvelse av ansvarlig medieeierskap, og journalistenes oppdrag i et demokratisk samfunn. En oppgave SKUP-styret vil utføre i nært samarbeid med NJ, NR, IJ og de ulike journalistutdanningene.
SKUP-styret har på et ekstraordinært styremøte tirsdag 7. juni 2005 enstemmig organisert seg på følgende måte fram til neste årsmøte:
Leder: Frode Nielsen, til daglig nyhetsutvikler i Dagbladet, NR-medlem
Nestleder: Marianne Ruud, Utdanning, NJ-medlem
De andre posisjonene/oppgavene i styret er uforandret.
Kontakt: Frode Nielsen, 9076 0636