Nå kan du søke i alle postlistene til fylkesmennene

Det hele startet med et frustert spørsmål, midt i agurktiden, fra reporter og videojournalist John Inge Johansen ved NRK Nordlands kontor i Lofoten. Kunne noen på Normedia hjelpe ham til lettere og bredere søk i journalene til fylkesmennene?

Jan Gunnar Furuly, 09.08.2005 13:43

Lenge har dokumentjakt i postlistene til fylkesmennene vært en plundrete og langsom prosess.

De 18 journalene publiseres på 18 forskjellige nettsteder. Og du er nødt til å gå inn på dato for dato, for å lese dokumentbeskrivelsene.

27. juli kom utfordringen fra NRK-reporter Johansen i Lofoten, sendt som en e-post på journalistforumet Normedia, der over 700 journalister og mediefolk er abonnenter.

Dagen etter svarte Espen Andersen i Budstikka at han tok utfordringen:

"Skal bare kjøpe en kasse Cola, trekke for gardinene på gutterommet og finne på en passende unnskyldning overfor kjæresten min. Kommer tilbake med mer.

Meldingen ble sendt med "innoverlatter"-merking.

3. august lanserte så Andersen betaversjonen av det som allerede er blitt et supert verktøy for journalister som ønsker å finne saker i postlistene til fylkesmennene.

Ovasjonene på Normedia lot ikke vente på seg:

"Det er sånne som deg som gjør Normedia til et herlig sted å være!  Ved første raske titt ser dette særdeles nyttig ut", skrev Martine Aurdal.

"Espen Andersen lenge leve! Fantastisk med slike rause entusiaster. Jeg skal sette av et par minutter på morgenmøtet i morgen og drive PR for Espen-basen", lød det fra Bjørn Sæbø i Rogalands Avis.

"Det er bare å gratulere, ta av seg hatten og takke samtidig. Dette er jo strålende", skrev Steffen Fjærvik ved Institutt for Journalistikk. Sjefen hans, Trine Østlyngen, fulgte opp med å karakterisere tiltaket som "kunnskapsdeling på sitt beste".

"Tusen takk til Espen for flott og svært nyttig innspill. Det er sånne som deg alle redaksjoner skulle hatt minst ett eksemplar av", skrev Ragnhild Gustad i Nordlys.

Du finner fylkesmann-søket her!  (Passord: normedia)

Mer informasjon om Espen Andersen

Informasjon om Normedia