SKUP får global gravekonferanse i 2008
En styringsgruppe bestående av representanter fra internasjonale redaksjoner og medieinstitusjoner ba i dag SKUP om å påta seg gravejournalistkonferansen i 2008.  
Jan Gunnar Furuly, 01.10.2005 18:22

I helgen har 460 undersøkende journalister fra hele verden vært samlet i Amsterdam, til den tredje Global Investigative Journalism Conference. De to tidligere konferansene ble holdt i København.

For første gang var det flere kandidater som kjempet om arrangementet for de neste årene. Etter en presentasjon fra SKUPs side på møtet i Amsterdam i dag, ble det bred enighet om at den femte globale gravejouralistkonferansen blir lagt til Norge høsten 2008.

De tilstedeværende var begeistret over muligheten til å samle journalister fra samtlige verdensdeler i Oslo. Både afrikanere, øst-europeere og nord-amerikanere hadde latt seg imponere over kvaliteten på SKUPs årlige konferanse og organisering av norske gravejournalister.

Samtidig vedtok styringsgruppen å arrangere en regional konferanse i London i juli neste år.

Toronto i Canada skal ha den globale konferansen våren 2007.

-Det er en ære at styringsgruppen vil arrangere en slik konferanse i Oslo. Dette er en stor mulighet for SKUP og det norske gravejournalistmiljøet, sier SKUP-leder Frode Nielsen.

SKUP vil nå arbeide spesielt for å invitere journalister fra Øst-Europa, Midt-Østen, Afrika, Asia og Latin-Amerika til konferansen.

Det vil nå bli etablert en egen arrangementskomite for konferansen i 2008, bestående av frivillige fra SKUP-bevegelsen og samarbeidspartnere.

Alt om Global Investigative Journalism Conference 2005