Alt om datakursene

Her er oppdatert informasjon om de seks datakursene.

Lars Nehru Sand, 12.02.2007 11:32

De seks ulike datakursene er tilrettelagt spesielt for deg som journalist, og lagt opp slik at du skal kunne bruke  "vanlige" programmer og nettsider til å få mye mer ut av researchen din.

Hvert av kursene har maks 12 plasser. Alle deltagere må ha med EGEN laptop. Nettleser og regneark-programmet Microsoft Excel 2000 eller nyere må være installert. (Hvilket det er på nær sagt alle ny PCer).

SKUP tilbyr grunnleggende og videregående excel-kurs, kurs om nyttige nettsteder for undersøkende journalistikk og om hvordan du du bruker interaktive kart som et nyttig hjelpemiddel. I tillegg kan du ta kurs om søk i elektronisk postjournal, og bruk av SSBs database, KOSTRA.


FREDAG 17:45 Datakurs: Excel 1

Trond Sundnes (DN) viser deg hvordan du systematiserer researchen din i Excel. Begynnerkurs, ingen forhåndskunnskaper om Excel forutsettes.  Elementær innføring i inntasting, formler og importering av tabeller og statistikk. Varer til 19.15!

LØRDAG 09:00 Datakurs: Excel 2

SKUP-prisvinner Trond Sundnes (eks VG, nå DN) viser deg hvordan du systematiserer researchen din i Excel Kurset forutsetter basiskunnskaper om Excel, og vil gjennomgå bruk av formler, sortering, filter og delsammendrag - verktøy som gjør det mulig å lage egne saker av felles statistikk. Varer til 10.30!

LØRDAG 12:45 Datakurs: Slik skraper du data fra nettet

Espen Andersen (Budstikka) og frilanser Nils Mulvad viser hvordan du kan støvsuge tilgjengelige databaser på nettet for informasjon .

LØRDAG 14:15 Datakurs: Mapping - Interaktive kart

Espen Andersen (Budstikka) og Alf Endre Magnussen (Aftenposten) om hvordan du kan presentere dine excel-ark i avanserte kart. Og hvordan du kan legge ut interaktive kart på nett.

LØRDAG 15:30 Finn gullkorn med EPJ

Per Anders Johansen viser hvordan du finner de spennende dokumentene i Elektronisk Postjournal. Ikke bare alle de kjedelige notatene og brevene som er unntatt offentlighet.

LØRDAG 17:00 Kos deg med KOSTRA

Statistisk sentralbyrå har en gullgruve av en databank om norske kommuner. Hvorfor ikke lære å bruke den? Så har du en kilde bedre enn de fleste andre i redaksjonen. Ole P. Pedersen fra Kommunal Rapport viser vei.