– Utfordring med skjulte penger
Aftenpostens researcher og SKUP-vinner Alf Endre Magnussen er imponert over BBCs fotballavsløringer. Han mener at  skjulte pengestrømmene er de største utfordringene for gravende journalister i framtida.
Kristian Mykleset, 19.03.2007 19:16
BBC Panorama har avslørt korrupsjon i engelsk fotball. Managere har personlig mottatt penger for overganger. Disse transaksjonene var skjulte, gjerne mellom konti i skatteparadiser. BBC fikk avslørt korrupsjonen ved hjelp av skjult kamera.

Alf Endre Magnussen i Aftenposten mener slike transaksjoner må få mer fokus.
– Det var veldig fascinerende å få dokumentert den skjulte pengestrømmen. Ikke alle penger er det mulig å dokumentere, og det er en tankevekker. Her må vi sette inn ressurser for å komme til bunns, sier Magnussen.

Den tidligere SKUP-vinneren er skeptisk til bruk av skjult kamera, men mente BBC gjorde rett da de valgte å ta det i bruk i fotballavsløringene.

– Det var riktig metode, og et eksempel på en sak hvor det ikke var noen annen løsning for å få avslørt korrupsjonen. Jeg mener det skal mye til for å ta en slik metode i bruk. Sakens viktighet må veies tungt i vurderingen av å bruke skjult kamera, sier Magnussen.