Statutter for Tore Sandbergs gravestipend

Her finner du statuttene for Tore Sandbergs stipend for undersøkende journalistikk.

02.11.2007 13:47

Stipendets bakgrunn:

Stipendet er kommet i stand på initiativ fra styret for Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (SKUP), og deles ut for første gang våren 2008. Stipendet skal finansiere undersøkende journalistikk, og etableres i erkjennelsen av at rammevilkårene for gravejournalistikk svekkes i stadig flere redaksjoner.

Stipendet bærer Tore Sandbergs navn, i anerkjennelse av hans arbeide for offere for justismord i Norge. 

Statutter:

1: Stipendet på inntil 100.000 kroner deles ut på den årlige SKUP-konferansen etter søknad.

2: Stipendet skal lyses ut i god tid, med annonse i Journalisten eller et tilsvarende egnet medium, og på nettsidene til SKUP og Institutt for Journalistikk.

3: Stipendet skal hovedsakelig tjene den hensikt å finansiere et enkeltprosjekt som publiseres i det medium stipendsøknaden oppgir.

4: Søknaden skal så detaljert det er mulig beskrive prosjektet, hvordan pengene er tenkt anvendt, hvordan resultatet skal publiseres og hvilke personer som skal delta i prosjektet.

5: Søknadene behandles av en stipendkomité på fire personer, utnevnt av SKUP-styret for to år av gangen. Komiteen er underlagt full taushetsplikt om søknadene og søkerne, også etter at stipendutdelingen er offentliggjort.

6: Stipendiater må senest ett år etter tildelingen levere en rapport om arbeidet som er utført, og eventuelt planlagt arbeid som ikke er utført/ferdigstilt.  Det må også leveres et prosjektregnskap med dokumentasjon av utgifter. Ubenyttede stipendmidler tilbakeføres SKUP.

7: Stipendiater må stille seg villige til å samarbeide med SKUPs styre, for å legge til rette for at metodemessige og andre forhold gjøres tilgjengelig for SKUP-konferansen etter nærmere avtale.

8 Stipendet finansieres av norske mediebedrifter, og av institusjoner som har ytrings- og pressefrihet som et av sine formål.