NRK vant SKUP-prisen
Tormod Strand fra NRK vant SKUP-prisen med saken "Klasevåpen". Det er tredje året på rad at den gjeve prisen går til NRK.

Skup-vinnerne 2007. Fra venstre: Tormod Strand, NRK, Kristin Monstad Lund, Tønsbergs Blad og Aslak M. Eriksrud, VG og Espen Eidum, Fremover. Foto: William E. Graham

Årets SKUP-pris gikk til NRK Dagsrevyens Tormod Strand for saken om norske klasevåpen.

Tormod Strand var selv både overrasket og beæret da han mottok prisen.

- Det å ta Forsvaret i desinformasjon både en og to ganger er morsomt. Tankene går til ofrene for klasevåpen, de sterke møtene som jeg alltid vil sitte igjen med. Prisen går til dem, sier Strand.

- Jeg håper arbeidet vi har gjort vil føre til et forbud mot klasebomber.

- Hva gjorde at du ikke trodde på Forsvaret?

- På 80-tallet jobbet jeg i organisasjonen "Ikke-Vold". Der lærte jeg å være generelt kritisk til Forsvaret, sier Strand til skup.no.

Diplom-vinnere:
Espen Eidum fra avisa Fremover for saken "Vassdalen"
Jorunn Stølan og Aslak M. Eriksrud fra VG for saken "Kreftskandalen ved NTNU"
Kristin Monstad Lund og Jon Cato Landsverk fra Tønsbergs Blad fra for saken "Ukultur i Tønsberg"

I år ble det levert inn 52 bidrag som kandidater til SKUP-prisen 2006. SKUP-juryleder Fritz Breivik har ikke problem med å skjønne at de som ikke vant prisen blir skuffet.

- Det gjør vondt å skuffe de mange gode bidrag som er levert inn til SKUP-prisen 2006. Nivået er veldig høyt. Alle bidragene her ville gått rett inn som pensum i journalistutdanningene i Norge. Og da snakker jeg ikke om grunnutdanningene, men om masterutdanningene, sier Breivik.