Stipend til afghansk PEN

Carsten Thomassens Minnefonds første stipend ble delt ut til afghansk PEN under åpningen av årets SKUP-konferanse.

 

William E. Graham, 11.04.2008 17:29

Delte ut: Carsten Thomassens samboer Ellen Hofsvang delte ut det første stipendet fra Carsten Thomassens minnefond under åpningen av SKUP fredag. Stipendet på 50 000 kroner gikk til Afghansk PEN. Foto: Martin L. Fossum.

Afghansk PEN får stipendet for sitt arbeid for å bedre sikkerhets-situasjonen og ytringsfriheten for afghanske journalister.
­­- Vi håper med denne utdelingen at arbeidsforholdene og sikkerhets-situasjonen for afghanske journalister blir bedret. Dette var jo noe Carsten selv ble rammet av, sa Carsten Thomassens samboer, Ellen Hofsvang, som selv tok initiativet til minnefondet og sto for utdelingen av stipendet på 50 000 norske kroner fredag.

- Fremhevet aldri seg selv
- Personlig håper jeg at tildelingen kan være en spore for norske journalister til å ta opp tråden der Carsten ikke lenger kan følge den opp, la Hofsvang til.
Hun dannet også et bilde av Carsten som en som var journalist i ryggmargen.
- Carsten fremhevet aldri seg selv i reportasjene sine. Han tok med seg verden hjem og fikk oss til å ta stilling til den.

For journalister i konfliktområder
Carsten Thomassens minnefond ble opprettet etter at Carsten Thomassen døde under et angrep på Hotel Serena i Kabul 14. januar i år. Han var på jobb for Dagbladet og dekket utenriksminister Jonas Gahr-Støres besøk i landet. Thomassens samboer Ellen Hofsvang tok initiativet til minnefondet, som i en tidsbegrenset periode skal dele ut årlige stipender til organisasjoner eller enkeltpersoner som arbeider for å bedre journalisters arbeidsforhold i konfliktområder. Hittil har det kommet inn over 170 000 kroner til fondet som administreres av Dagbladet.

Fondet er fremdeles åpne for gaver på kontonummer 1503.04.46345.