SKUP er i gang

Over 600 deltakerne er i ferd med å finne fram til Tønsberg.


.   



Torgeir Gråtrud, Forsvarets spesialkommando: - Det blir interessant å treffe pressen samlet. Jeg har møtt noen av dem tidligere, men ikke så mange på en gang.



Randi Johannessen, Aftenposten.no: - Jeg ser fram til seminaret om kjønnsetiske dilemma i morgen. Det blir også kjekt å se andre journalister.



Arne Jensen, Norsk redaktørforening: - Programmet på årets konferanse er som vanlig fyldig. Det er bra at det er lagt opp til så mange parallellseminarer, slik at folk kan velge.



Ellen Sporstøl, TV 2: - Jeg ser fram til datakurset i journaljakt. Og til festen lørdag, selvfølgelig.

Baren er åpnet, og isautomaten går seg varm.

SKUP 2008 er i gang, og Tønsberg venter mer enn 600 journalister.

Konferansen åpner offisielt klokka 16.00, da Carsten Thomassens støttefond skal deles ut for første gang.

Klokka 17.30 møter FSK-sjef Torgeir Gråtrud en samlet norsk presse for første gang - selv er hovedpersonen spent på hvilke spørsmål han får.

- Jeg regner med at jeg vil bli grillet. Om jeg er forberedt på det får vi se etterpå, sier Gråtrud i det han ankommer hotellet i Tønsberg.

Om han vil svare på alle spørsmålene som kommer, vil vise seg.

- Vi får se etterpå. Jeg prøver jo så best som jeg kan. Jeg har truffet noen av disse journalistene på Rena tidligere, men jeg er spent på hva som møter meg her, sier Gråtrud.

Været er varierende i Vestfold-byen, med både regn og sol om hverandre. Prognosene for et godt SKUP-vær er imidlertid gode, og mange deltakere håper de kan kose seg i solveggen med en duggfrisk farris.

Årets konferanse er, som fjorårets, fullbooket, og styret ser fram til tre spennende, hyggelige og sosiale dager.