Hva er en bong?

For dem som måtte lure.

Martin Lerberg Fossum, 12.04.2008 17:41

Foto: Martin Lerberg Fossum



Snakker du bonglish?

Ifølge Wikipedia er en bong et redskap som brukes for å mest mulig effektivt få i seg rusmidler, og er derfor populære festinnslag i visse miljøer.

På Skup brukes bongen først og fremst til å innta øl, vin eller annet drikke, men bongen kan også ha flere forskjellige interessante betydninger.

Wikipedia mener at det finnes to hovedtyper bong. Bongpipe som brukes til å innta narkotiske stoffer, og ølbong som brukes til inntak av alkohol. Sistnevnte er IKKE en papirlapp, som du trenger tre av for å få utlevert fire desiliter øl på Quality Hotel Tønsberg, men et sinnrikt system av slanger og trakter som med tyngdekraftens hjelp brukes til å spyle øl ned i halsen til en øltørst mottaker.
 
Bongolo er også det lokale navnet på landet Angola, ett land i Vest-Afrika. Noen av de lokale språknavnene er Bong Bong. Dette altså ifølge Wikipedia, og må følgelig tas med en klype salt.
 
Bonglish også navnet på et språk som snakkes av mennesker som hovedsakelig kommer fra Bangladesh, eller SKUP. Språket er en blanding av bengali og engelsk.