Fra skolebenk til SKUP-diplom

Lørdag ble seks Voldastudenter historiske. Søndag presenterte de arbeidet sitt.

Ola Niemann, 22.03.2009 14:21

Peder Ottosen og Kristin Vidhammer fra Høgskolen i Volda. FOTO: OLA NIEMANN.

Seks avgangselever ved Høgskulen i Volda ble i går de første studentene som noen gang har  fått SKUP-diplom. I dag kunne de runde av prosjektet ved å fortelle om sine arbeidsmetoder til andre gravejournalister. 
 
Studentene har siden i fjor vår jobbet med prosjektet som til sammen har resultert i rundt 20 saker, ledere og kommentarer. Før graveprosjektet satt elevene på skolebenken og lærte om journalistikk. Nå, mindre enn ett ett år senere, står de med et SKUP-diplom i hånden.
 
- Vi har lært utrolig mye av å jobbe med prosjektet, sier en fornøyd Peder Ottosen etter å ha fortalt om prosjektet til ivrige tilhørere.
 
Under arbeidet har de møtt på mye motstand. Blant annet har flere ressursterke personer fra lokalmiljøet prøvd å stanse prosjektet.

En av journaliststudentene har også blitt utsatt for personangrep i lokalavisen. Dette har ikke stoppet gravingen til de ivrige studentene. 
 
Det var kun Peder Ottosen og Kristin Vidhammer av de seks diplomvinnerne som deltok på Skup-konferansen. De øvrige studentene som var med på prosjektet er Eirik Røe, Anders Myklebust, Anita Lien og Monica Sæbø.

Søndag kveld blir metoderapporten tilgjengelig på Skup.no.