Dyre valg på årsmøtet

  Årsmøtet i stiftelsen SKUP vedtok fredag å møte kommende tider med styrket administrasjon og utvidet styre.


Etter noen diskusjon ble de fremmøtte med tre fjerdedels flertall enige om å gi styret fullmakt til å ansette en daglig leder for stiftelsen SKUP i 100 prosent stilling.  Stillingen vil bli utlyst som et toårig åremål, etter forslag fra NJ-leder Elin Floberghagen.

Det er følgelig foreløpig ikke klart hvem som skal overta stafettpinnen etter Lars Nehru Sand, som inntil i år har vært sekretariatsleder i 60 prosent stilling. 

 

Nytt styre
Håkon Haugsbø ble gitt fornyet tillit som SKUP-leder av årsmøtet, sammen med størstedelen av det gamle styret.

I resten av styret ble det foretatt fem utskiftninger, uten noen særlig debatt. Maria Konow Lund, Hanna Førland, Rolf Widerøe, Kjell Pedersen og Atta Ansari frasa seg gjenvalg, og er erstattet med Anders Børringbo (NRK Nyheter Marienlyst), Vilde Helljesen (NRK.no), Marianne Johansen (VG), Amund Trellevik (student) og Tuva Raanes (TV 2).

Årsmøtet vedtok en  endring i § 10 (vedtektsforandringer) som medfører at endringer i vedtektene skal kunne gjennomføres av et årsmøte ved ¾ flertall, uten godkjenning av det påfølgende årsmøtet, slik det har fungert til nå. Denne endringen må imidlertid befestes av årsmøtet 2010, i tråd med de gamle vedtektene.

Det ble vedtatt at styret heretter skal bestå av 15 medlemmer, i stedet for 10 medlemmer og 5 varamedlemmer.  Endringen ble av leder Håkon Haugsbø begrunnet med at styret er arbeidende, og at alle deltar like mye i arbeidet med å organisere SKUP-konferansen.

Fra representantskap til råd
Representantskapet forblir nærmest uendret i året som kommer, bortsett fra to mindre endringer. Cecilie Ellingsen (NRK Brennpunkt) hadde på forhånd frasagt seg gjenvalg, og representantskapet ble supplert med Mari Torsdotter Hauge, som er leder i Studentlaget i NJ, og Rolf Widerøe (VG), som går ut av SKUP-styret og inn i representantskapet.

Av vedtektsendringene som ble vedtatt, følger det at representantskapet fra 2010 skal erstattes med et råd på ni medlemmer som skal ha en mer konkret rolle som styrets rådgivere. Hvorvidt denne endringen blir fulgt opp av neste års årsmøte er selvsagt foreløpig usikkert, og det minnes igjen om at alle som kvalifiserer til medlemskap i en presseorganisasjon har møte- og stemmerett på stiftelsens årsmøte, som også neste år avholdes under konferansen i Tønsberg.