Spesialvisning av Se og Hør-filmen fredag kveld

En uke etter Norges-premieren på filmen En helt vanlig dag på jobben får SKUP-2010 en spesialvisning av komedien om Se og Hørs indre liv.

Jan Gunnar Furuly, 02.03.2010 15:58

Jan Gunnar Røise spiller Håvard Melnæs i filmen En helt vanlig dag på jobben. Foto: Line Dybwad-Olsen Folk Flest Filmproduksjon.



Ingar Helge Gimle spiller Sven O. Høiby i filmen. Foto: Line Dybwad-Olsen - Folk Flest Filmproduksjon.



Plakaten for En helt vanlig dag på jobben.

En helt vanlig dag på jobben er basert på tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs’ bok og et manus av Erlend Loe.

I samarbeid med Tønsberg Kino og distributøren Svensk Filmindustri har SKUP sikret seg en egen visning av filmen fredag 19. mars.

Det skjer i sal 4 på Tønsberg kino klokken 23.00, en halvtime etter at SKUPs Late Night Show er ferdig i Oseberg kulturhus på konferansehotellet Quality Hotel Tønsberg.

Kinoen ligger ved brygga, 2-3 minutters gange fra hotellet, og visningen er gratis for deltakerne på konferansen.

Flere av de medvirkende i filmprosjektet blir invitert til Tønsberg.

Bokutgivelsen til Melnæs var hett tema på SKUPs Late Night Show i 2007, da forfatteren møtte Se og Hørs tidligere sjefredaktør Knut Haavik til den første duell om innholdet i boken. 

Se og Hørs sjefredaktør Harald Haave ønsker ikke å gi noe intervju om hva han mener om filmen, før han har sett den.

«Før jeg har sett filmen har jeg ingen annen kommentar enn denne: Filmskaperne sier selv om filmen at «Dette er jo tross alt en fiksjonsfilm, og ingen dokumentar». Det forholder vi i Se og Hør oss til. Men en ting vil jeg si. Se og Hør er et blad som gleder, begeistrer, berører, irriterer og leker. Det håper vi filmen også kommer til å gjøre. Hvis ikke vil filmen gjøre skam på bladet», skriver han i en e-post til festivalarrangørene bak Kosmorama filmfestival i Trondheim.

Se og Hør-redaktøren er ifølge Kosmoramas nettsted invitert både til den første visning av filmen under åpningen av filmfestivalen torsdag 11. mars og til Norges-premièren på vanlig kino i Oslo dagen etter.

Filmen er regissert av Terje Rangnes, og forteller blant annet historien om hvordan ukebladet via Sven O. Høiby jaktet på hett stoff om hans datter, den tilkommende kronprinsesse Mette-Marit.

Ingar Helge Gimle spiller avdøde Høiby, mens Bjørn Sundquist fremtrer som Sputnik. Jan Gunnar Røise, kjent fra blant annet filmen Hawaii, Oslo, spiller Håvard Melnæs. 
 

En rekke kjendiser spiller seg selv i filmen, som er produsert av Folk Flest Filmproduksjon.

Sal 4 i Tønsberg kino har en setekapasitet på 267 personer.

De som ikke ønsker å dra på filmvisningen har andre alternativer: Rett etter Late Night Show spiller gitarduoen Snipp & Snapp, med brødrene Jon og Espen Lysebo i baren på konferansehotellet.

Med et repertoar av Creedence, Pink Floyd, Eagles og U2, godbiter fra norsk pop- og rockartister som Dum Dum Boys, CC Cowboys, The Kids, Trang Fødsel, Postgirobygget med flere, loves det høy allsangsfaktor av medieovervåkningsbyrået Retriever som har booket gitarduoen for SKUP-2010.

 Se trailere fra filmen her!