Gravestipend til eks-sjefen

Skups tidligere leder Kjetil Stormark kan ta med seg 100.000 kroner til Dalane Tidende for å grave i lokale nettverk.


FOTO: BJØRN GRIMSTAD

- Det er en stor tillit og ære å motta dette stipendet fra Sandberg, og det gir oss noen muligheter til mer systematisk journalistikk og kunne trenge dypere enn hva vi ellers ville ha mulighet til, sier prisvinner Kjetil Stormark i Dalane Tidende til Skup.no under banketten.  

Lokalavisen skal bygge en egen database som gjør det mulig å avdekke relasjoner og allianser mellom maktpersoner i de fire kommunene i dekningsområdet.

I tillegg til prispengene spytter redaktøren inn 50.000 av egne stipendmidler til prosjektet for å være sikker på at prosjektet blir behandlet på en god måte.

- Det blir en krevende jobb og vi kommer til å bruke mye tid, men vi håper dette kan gi mer innsikt i dem som faktisk har makten, og de maktalliansene som er i vårt nedslagsfelt.

Juryen  uttrykker stor tro på at den tidligere Skup-lederen og hans redaksjon i Egersund vil forvalte stipendpengene på en god måte:

«Prosjektet kan forhåpentligvis bli et lærestykke for andre redaksjoner, dersom det blir gjennomført på en systematisk og klok måte, noe juryen har tiltro til», står det å lese i begrunnelsen for tildelingen.

Den relativt ferske Dalane-redaktøren gleder seg til å komme tilbake på kontoret mandag.

- Ja det er klart det er morsomt å komme hjem med 100.000 kroner ekstra i lommeboken, sier Stormark.