- Føler media seg krenket?
Arfan Bhatti mener pressen dømmer ham der domstolen lot være og skjønner ikke hva som er så galt med å fornekte Holocaust.

FOTO: MARTIN LERBERG FOSSUM



FOTO: SCANPIX

- Fra å være best kjent som en av Norges farligste menn, vil han nå ha rollen som islams ansikt i Norge. Han har tatt et radikalt religiøst standpunkt, og det må vi utfordre ham på, sa Skup-leder Håkon Haugsbø før Late Night Show fredag kveld.

Bhatti fokuserte mye på sin religiøsitet under scenemøtet, der han stilte i tradisjonelle pakistanske klær.

- Mennesket er fullt av feil, jeg har begått noen feil jeg også, men jeg er blitt trukket til Islam på nytt, sier Bhatti når Anne Lindmo spør om hans gjenvunne religiøsitet.

Bhatti feller en hard dom over norske journalister. Under Late Night Show var han særlig opptatt av at han fortsatt knyttes til terrortiltalen, lenge etter frifinnelsen:

- Et eksempel er at jeg etter terrorsaken endelig ble frikjent, men pressen har fortsatt med stigmatisering fordi de kaller meg tidligere terrortiltalt og tidligere voldsdømt. De lar ikke folk glemme. De fordømmer meg uten at noen andre har felt noen dom. Kan bruke noen få ondskapsfulle ord, og så legge livet ditt i grus på noen få sekunder.

 

Hard skyts
Bhatti entret scenen bakveien på konferansehotellet i Tønsberg fredag kveld, og holdt ikke tilbake da tema penset inn på de mange kontroversielle uttalelsene han har kommet med i media de siste årene.

- Har man ikke lov til å ha ondskapsfulle tanker eller meninger? Føler media seg krenket på noen måte? Hvis jeg sier at jeg fornekter Holocaust, hvorfor er det en fy-fy-sak?, spør Bhatti, som markerte seg sterkt kritisk til hvordan han mener å ha blitt behandlet av pressen.

- Det sier seg selv at man ikke bruker vold for å få Arfan Bhatti til å sitte foran et kamera, parerte paneldeltaker John Olav Egeland (Dagbladet) etter at Bhatti har uttrykt sin misnøye over Dagbladets karikaturoppslag i vinter, der han selv var sterkt deltakende.


- Pressen må utfordre Bhatti

 

Skup-styret har bestemt seg for å invitere Bhatti fordi han har inntatt rollen som presserefser, og også påberoper seg å representere flere muslimer enn seg selv når han målbærer kritikken mot norske journalister, forteller Skup-leder Haugsbø.
- Han er en mann som har lett tilgang til media, han får spalteplass når han vil og om hva han vil, men har ikke blitt skikkelig utfordret på en del av sine mest kontroversielle standpunkt, sier Skup-lederen.
 
Møter Dagbladet-journalist
Arfan Bhatti møtte Dagbladets John Olav Egeland, en av hans skarpeste kritikere, på scenen under Late Night Show. Adgangskontrollen inn i storsalen er skjerpet i anledning besøket. 
- Vi har hatt et tett og nært samarbeid med både hotellets ledelse og politiet, og har truffet de sikkerhetstiltak vi mener har vært nødvendige. Derfor er årets Late Night Show litt annerledes enn det har vært før, sier styremedlem og Late Night-ansvarlig Eirik Veum i Skup.
- Skup skal utfordre måten vi journalister tenker på, og også ta opp temaer som vil provosere, sier Håkon Haugsbø.