Røper hemmeligheter

Når Kjetil Østli betror seg til Anne Lindmo på scenen under fredagens Late Night Show, vil kanskje noen i salen krympe seg.

Ingrid Hvidsten, 19.03.2010 13:05

Anne Lindmo er tilbake som programleder for Late Night Show. FOTO: MARTIN LERBERG FOSSUM

­Overskriften for den andre seansen under kveldens Late Night Show i Oseberg er «Politi, røvere og journalister». Og om ikke de kan love harde nyheter, mener Skups Show-trio Anders Børringbo, Eirik Veum og Anne Lindmo likevel at de har nok materiale til å lenke 550 engasjerte tilskuere til stolene i storsalen i en time.

– Mye av kveldens Late Night Show handler om journalistrollen: Hvem er vi, og hvor langt går vi for sakene, sier Børringbo.

Bokaktuelle Kjetil Østli, som til daglig jobber i Aftenpostens A-magasinet, gjør flere opptredener under årets konferanse, og den første blir altså på scenen med blant andre Anne Lindmo.

– Han skal snakke om en ny side ved bokarbeidet sitt:  Krimjournalisters nære forhold til kildene. Blant annet vil han fortelle om den  rå festingen journalister og advokater drev sammen under Nokas-saken, forteller showsjefen.

– Er det noen i salen som har noe å skjule?

– Det vil nok kanskje komme frem ting enkelte synes er pinlig.

Under årets Late Night Show er Anne Lindmo eneste kvinne på scenen. Kjønnsbalansen har vært i fokus, hevder Børringbo.

– Det er dumt at det blir sånn, men vi har jobbet med mange ulike opplegg, og endte opp med dette. Mange er opptatt en fredagskveld. Og vi har jo en flott dame i Anne Lindmo! Hun er helt strålende, en drivende god programleder, som ikke minst er opptatt av journalistfaglig debatt, skryter Børringbo.

– Blir det overraskelser også under Late Night Show?

­– Ja. Det blir både overraskende og kontroversielt.

­– Hva skal Skup sjokkere med i år?

– Folk må vente og se. Det kan bli debatt rundt en av gjestene som kommer, men vi er klare til å forsvare vår avgjørelse. Folk bør møte opp!

 

Skups årvisse Late Night Show starter i Oseberg klokken 21.30 fredag.